Erdal Beşikçioğlu'ndan 'Arda Turan' Yorumu

Erdal Beşikçioğlu'ndan 'Arda Turan' Yorumu

Erdal Beşikçioğlu, 'evet' kampanyasına katılan futbolcu Arda Turan'a gösterdiği tepkinin nedenini açıkladı.

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, AKP ve MHP'nin birlikte Meclis'ten geçirdiği ve imza için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen 'başkanlık anayasası'na hayır diyeceğini açıklayıp, 'evet' kampanyasına katılan Arda Turan'a tepki göstermişti.

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye bir röportaj veren Beşikçioğlu, sosyal medyadan yaptığı bu paylaşımına açıklık getirdi. Referandum sürecine ilişkin de görüşlerini açıklayan Beşikçioğlu, 'Artık Meclis’ten daha olgun bir halk var. Umarım bu referandumda da halkımız bu olgunluğu ortaya çıkaracak. Hepimiz bu sonuca ve o olgunluğa göre hareket edeceğiz' dedi. Beşikçioğlu 'Hayır' paylaşımını Arda Turan'ı etiketleyerek yapmasını ise 'Sen bu ulusa mal olmuş bir futbolcusun. Bir taraf olmanın manası yok. Arda’yla sohbet etmiş, sohbetinden hoşlanmış bir adamım... Evetçi, hayırcı diye ayrışacak mıyız?' diyerek açıkladı.

Hakan Gence, Erdal Beşikçioğlu'yla yaptığı görüşmeyi şöyle kaleme aldı:
Erdal Beşikçioğlu’ndan Arda Turan’a: Sen bu ulusa mal olmuş bir futbolcusun bir taraf olmanın manası yok
Ülkenin gündeminde referandum var. Tabii bir de sanatçıların çektikleri ‘evet-hayır’ videoları. Beşikçioğlu geçen hafta, referandumda evet diyeceğini açıklayan Arda Turan’ı etiketleyerek, “Evette hayır mı suçlu yoksa hayırda evet mi suçlu düşünün bunu” demişti. Paylaşımını şöyle açıklıyor: “İdeolojik akıllara çok fazla alet olmamak gerek. Biz 70 milyonun sevdiği insanlarız. Bir taraf olmak ya da bir tarafa alet olmak doğru değil. Twitter’da paylaştığım metin, Georg Büchner’in yazdığı, ‘Woyzeck Masalı’ndan bir alıntı. ‘Evette hayır mı suçlu yoksa hayırda evet mi suçlu düşünün bunu’ diyerek aslında bu ortama bizi sürükleyen durumu bir kez daha değerlendirin’ diyorum. Yani evet ve hayırlarla toplumu ayrıştırmayınız”. “Peki neden Arda Turan’ı etiketlediniz” diye sormamak olmaz: “Sen bu ulusa mal olmuş bir futbolcusun. Bir taraf olmanın manası yok. Arda’yla sohbet etmiş, sohbetinden hoşlanmış bir adamım... Evetçi, hayırcı diye ayrışacak mıyız? Bu süreçte insanlar, siyasilerin anlattıklarını dinleyip ona inansınlar, sonra da kendilerine göre ‘evette hayır mı suçlu, hayırda evet mi suçlu’, bu süreci değerlendirsinler.”

M

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.