Erdoğan: Bizde Öyle Bir Başbakan Yok!

Erdoğan: Bizde Öyle Bir Başbakan Yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu..

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

*Düşmanın dize getiremediği, depremin yıkamadığı Sakarya terör örgütlerine meydanı bırakır mı? Sakarya'nın 1,5 yılda 14 şehidi var.

*17-25 Aralık'ta, çukur eylemlerinde bu milletin ferasetini dirayetini gördüler. 15 Temmuz gecesi bir milletin tek yürek olarak memleketine sahip çıktığını gördü.

* Neymiş Türkiye Avrupa'da seçim propagandası yapamazmış. Sen gidip başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun.

*Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi 'geri kabul' diyorlar. Ne geri kabulü ya geç onları. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var, 'Men dakka dukka.' Kim dak ederse, ona da dak olur.

*Sen atını itini benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldın? Benim Hüseyin Kurt'umu itlerine mi ısırttın bunun bedelini ödeyeceksin. Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. 'Efendim, seçimden sonra Başbakan'la bir yemek yiyebiliriz.' Bizde öyle bir Başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin. Almanya bu işin başını çekmiştir onlarla da bu işi oturup konuşacağız.

*Hayır kampanyası yapmak üzere PKK ile dolaşan ki biri barolar birliği başkanı. Senin PKK ile bir olmanı kim anlatabilir. Avrupalılara sesleniyorum Türkiye'deki halk oylamasından size ne?

*15 Temmuz Köprüsü yapıldığında solcular hayır dedi. Cumartesi günü 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. 

*İstiyorlar ki Türkiye IMF'nin kapısında dilenci olarak kalsın. Çatlasanız da patlasanız da 16 Nisan'da yeni bir sistem geliyor. 31 gün kaldı. CHP zihniyeti bizi 50 cente muhtaç eden zihniyet değil mi? Avrupa'da medeniyet diye bir şey yok. Bunlar yeni Nazizimdir diyorum, çok rahatsız oluyorlar. Yazıklar olsun sizin AB değerlerinize. Yazıklar olsun sizin hukukunuza, adaletinize. Bunlar haçlı hilal mücadelesi başlattılar. Bunun başka izahı yok.

*Avrupa Birliği Adalet Divanı bir açıklama yaptı, işverenlere diyor ki, isterseniz başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmezsiniz. Hani inanç, din özgürlüğü? Bu kararı veren AB'nin mahkemesi. Bunlar Haçlı-Hilal mücadelesini başlattılar, başka izahı olamaz. Avrupa hızla 2. Dünya Savaşı öncesi günlere yuvarlanıyor.

*Meclis kapatılıyor diyorlar. Meclis'in kapatıldığı falan yok. Tam tersine Meclis daha da işler hale getirliyor. Şuanda 1 milletvekiline 103 bin kişi düşüyor AB'de bu ortalama 40 bin. Tüm hakim ve savcıları Cumhurbaşkanı atayacak diyor. Çok ayıp ya.

*(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) Dün ilk defa meydana çıkmış, orada milletvekilleri için diyor ki; '550 milletvekili bile fazla, 600'e ne gerek var. Ballı maaşlarını alıp yatacaklar' diyor. Bu zatın Meclis'e, milletvekillerine, milletin iradesini temsil eden insanlara bakışı bu. Hakaret ediyor. Hem parlamenter sistemi savunuyor hem de parlamentoya ve milletvekillerine hakaret ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.