Erdoğan: Eğer Partim Aday Gösterirse...

Erdoğan: Eğer Partim Aday Gösterirse...

Erdoğan Denizli'de konuştu.

İşte konuşmasından  satır başları:

Bizler faniyiz. Bazıları diyor ki, 'Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak'? Bu farklı bir şey, Tayyip Erdoğan için değil ki! Rejim 1923 orada. Biz yeni yönetim sistemiyle adım atıyoruz. Tayyip Erdoğan fani; bugün var, yarın yok. Yapmamız gereken öyle bir sistem kuralım ki, bu sistemle ülkemizi çok daha ileriyle taşıyabilecek bir yapıyı bulsun. Yeni sisteme göre, seçimler ne zaman yapılacak, Kasım 2019'da. O zaman eğer partim beni kalkar da aday yaparsa milletim de teveccüh gösterirse o zaman beraber yürürüz. Başka birine teveccüh gösterirse, o kişi gelir ülkeyi yönetir.

Kimler hayır diyor bu önemli. Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki 'hayır' diyor. İmralı'daki 'hayır' diyor. Pensilvanya'daki FETÖ'cü 'hayır' diyor. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bizim ne içeride, ne dışarıda kavga etmek, aramızı bozmak gibi bir niyetimiz yok. Bizim memleketimize dair sorumluluğumuz var. Biz bu milletin, yurtdışındaki kardeşlerimizin, soydaşlarımızın hakkını, hukukunu savunmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin bütünlüğüne halel gelirse o zaman kıyamet hepimiz için kopmuş demektir. 

Bu sistemin işleyişi konusunda en büyük güvence millettir. Cumhurbaşkanlığı sistemine itiraz edenlerin esas itirazı milletin kendilerini tercih etmeyeceklerini bilmesidir. O yüzden başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. 

Terörü Allah'ın izniyle bitireceğiz. Onlara yaşam hakkı tanımayacağız. 

İdam cezası gelirse onaylarım, biz Avrupa Birliği ne der diye bakmayız. Mili bir başkanlıktan bahsediyoruz

Unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemez. Bunlar helikopterlerle, tanklarla saldırıyorlardı ama bizim gencimiz bizim hanım kardeşlerimiz hiçbiri tereddüt etmedi. 

AB'ye Türkiye'yi almıyorlar neden biliyor musunuz Türkiye'yi hazmedemiyorlar.  Ben bunları söyleyince rahatsız oluyorlar, tehdit ediyor diyorlar. Bunu neresi tehdit. Bir Türk atasözü der ki 'dost acı söyler' 

Biz onları dost görüyorduk gerçekleri söylüyorduk. Türk arkadan hançerlemez, kuyu kazmaz. Avrupalılar merak etmesinler biz ne düşünüyorsak yaparız, arkadan iş yapmayız. 

16 Nisan'da oylanacak 18 maddeyle ilgili 180 tane yalan uydurdular. Sorumluluk dedim mi hemen sıyrılıyorlar. Bunun için ter döküp, mücadele edeceksin, gerektiğinde bedel ödeyeceksin. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.