Erdoğan "Kaldıracağız" demişti... İşte Arena stadyumların yeni ismi

Erdoğan "Kaldıracağız" demişti... İşte Arena stadyumların yeni ismi

TFF, Arena stadyumlarının isimlerini değiştirdi. İşte yeni isimler...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), içinde "Arena" ifadesi yer alan statların adlarını "Stadyum" olarak değiştirdi.

TFF'nin resmi internet sitesinde bulunan program bölümünde,  Beşiktaş'ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Vodafone Arena'nın adı Vodafone  Stadyumu olarak yer aldı.
 
Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena'nın ismi  Türk Telekom Stadyumu, Aytemiz Alanyaspor'un rakiplerini ağırladığı Bahçeşehir Okulları Arena'nın adı ise Bahçeşehir Okulları Stadyumu olarak yazıldı.
 
TFF 1. Lig'e veda eden Şanlıurfaspor'un iç saha maçlarını yaptığı GAP  Arena'nın ismi ise GAP Stadyumu olarak değiştirildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arenalara karşıyım"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince  dün düzenlenen, "İmam Hatip Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, stadyumlarda  "Arena" ifadesine karşı olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:
 
"Arena değil, burası stadyum. Arenalara karşıyım. Arenalarda neler  yaptıklarını geçmişte biliyorsunuz değil mi? İnsanları kimlere parçalatırlardı  malum. Biz arenalara karşıyız ve Bakana da talimatı verdim, arena isimlerini  stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok.  Açın arena kavramına, manası, anlamı nedir ona bakın. Öyleyse böyle bir şey  olamaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.