Erdoğan: Keşke Özal Zamanı Geçseydik

Erdoğan: Keşke Özal Zamanı Geçseydik

Erdoğan: Fethi Sekin'in şehri Elaziz'i iyi biliyorum. Elazığ'daki bayrak sevgisi Türkiye'ye örnek olacak kadar güçlüdür

Elazığ'da toplu açılış törenine katılan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Önümüzde anayasa değişikliği fırsatı var. Cumhurbaşkanı sistemine karşı çıkanların bir kısmı bilmediği için karşı çıkıyor. Türkiye'de rejim değişmiyor. Değişen sadece yönetim sistemidir. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşayacağız.  Sapla samanı karıştırarak milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. 

Sadece görev tanımları yeniden yapılıyor, yasama, yürütme, yargı birbirine bağlanmıyor. Türkiye aradığı kendine münasip yönetim sistemine nihayet kavuşuyor. Sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi. 

Milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın gücü aynı kişide birleşeceği için çekişme yaşanmayacak

Muhalefetin işi gücü dedikodu. Bütçe dışında Cumhurbaşkanı'na kanun teklif etme yetkisi verilmiyor. Meclis ortadan kalmak bir yana daha da güçleniyor. Eski dönemde çok tartışılan sıkıyönetim kalkıyor. Bu sistemle kazanan Türkiye, Türk milleti olacak. 

Gençlerimizin üzerinde daha çok çalışacağız, parlamento daha dinamik olacak. 16 Nisan'da en büyük gençlerden bekliyorum

İdam parlamentodan geçtiği anda ben onaylarım. Devlet kendisine karşı işleyen vatandaşları affedebilir ama şehitlerin katilini affedemez. 

Keşke Cumhurbaşkanlığı sistemine 1990'lı yıllarda Özal zamanında geçseydik. O zaman 90'lardaki krizleri yaşamamış olurduk. Dağlara götürülen gençler yok mu? Onları kaçıranlar 'hayır' diyor. Fethi Sekin'i şehit edenler 'hayır' diyor. 

AK Parti, CHP'ye, MHP'ye hatta HDP'ye oy veren kardeşlerime de sesleniyorum. Gelin birlik ve beraberlikle bütünleşin. 

Kimse bu topraklara operasyon yapamaz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.