Erdoğan: "Obama ve Putin ile mutabakat halindeyiz"

Erdoğan: "Obama ve Putin ile mutabakat halindeyiz"

G20 zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Küresel ticaretin güçlendirilmesinin hepimizin yararına olduğu açıktır.

*  Mülteci sorunu konusunda malesef iyi bir sınav verilmedi. Topraklarında 3 milyon mülteciyi barındıran Türkiye bu konunun en önemli muhataplarından biridir. 

* Hiçbir ülke somut adım atmadı, Suriye konusu kanayn yara olmaya devam ediyor. Türkiye dışarıdan yardım gelse de gelmese de mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

* Suriye başta olmak üzere bölgedeki sorunlar çözülmeden mülteci krizinin aşılması mümkün değildir.

* Askeri üniformaya bürünmüş teröristler milletin F16'larıyla, tanklarıyla milleti öldürmeye tevessül etmiştir. Milletimle gurur duyuyorum. Kendilerini meydanlara çağırdım, tüm halkımız meydanlara havalimanlarına yürüdü. Bu darbe girişimi terör örgütlerinin cüretlerini ne kadar arttırabileceklerinin göstergesidir. 

* FETÖ'ye karşı tüm dünyayı duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkiye'nin başına gelen yarın başka bir ülkenin başına gelebilir. 

* Senin teröristin kötü benimki iyi olmaz. Teröristlerin hepsi kötüdür.  Ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.  15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL terörle mücadelede gereken yeniden yapılanmaya yöneliktir.

* Nimetlerin büyük bölümünü kendine toplayan ülkelerin sıra külfet paylaşımına geldiğinde sorumluluktan kaçması kabul edilemez. Küresel meselere eşitlik değil, adaletle yaklaşmalıyız. 

* Suriye ile ilgili Çin ile de görüşmelerimiz oluyor. Ancak şu anda fili bir işbirliğimiz yok. 

* Koalisyon güçleri ile işbirliği içindeyiz. Halep konusunda  Rusya ile işbirliği çalışmasını geliştiriyoruz.

* Operasyonlarımız Suriye'nin toprak bütünlüğüne bir müdahale değil. Sınırımıza bombalar atıldı, bir düğüne canlı bomba saldırısı oldu. Bu olay bizim için kesin bir başlangıç olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.