Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 1 milyon konut yaptık

Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 1 milyon konut yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi tanıtım töreninde konuştu

Geçtiğimiz 20 yılda, Türkiye'yi konut üretiminde asırlık hizmetlerle, eserlerle, projelerle buluşturduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla, hiçbir ülkenin hayal dahi edemeyeceği bir atılımla, yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere, tam 1 milyon 170 bin konut inşa ettik. Ülkemize, çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, Avrupa standartlarının da fevkinde stadyumlar, her kesimden insanımız için yüzlerce sosyal ve kültürel tesis kazandırdık. Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihi ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik. Bizi mazimizle buluşturan, yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi, dükkânlarımızı, meydanlarımızı en emin şekilde geleceğe taşıyacak adımları attık" diye aktardı.

Milyonlarca fidanla desteklenen yeşil alanlarıyla, gençlerin yoğun olarak kullandığı Millet kıraathaneleriyle 455 millet bahçesini de hızla inşa ettiklerini bildiren Erdoğan, "Vatandaşlarımız tarafından sahiplenilen millet bahçelerimiz, Türkiye’nin “Yeşile Saygılı Şehircilik Vizyonu”nun örnekleri olarak uluslararası şehircilik ödüllerine layık görülmüştür. Tüm bu çalışmalarla TOKİ, sadece bina yapan bir kurum olmanın ötesine geçerek, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sosyal hizmet yapıları arasına girmiştir. Tabii bunlarla yetinmedik, 2012 yılında toplamda 6,5 milyon yapıyı içeren tarihimizin en büyük kentsel dönüşümünü başlattık. Elbette tüm bu büyük dönüşümün sahibi de, muhatabı da, yararlanıcısı da milletimizdir. Bugün de, sizlerin huzurunda, sosyal konut odaklı şehircilik atılımlarımıza yeni bir halka daha eklemenin mutluluğu içindeyiz" dedi.

indir.jpg

Konut projesinde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak, kontenjanlar belirlendiğini anımsatan Erdoğan, proje detaylarına ilişkin “Buna göre; şehit yakınları ve gazilere, ilk etabın yüzde 5’e denk gelen 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza, yine yüzde 5’e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise, yüzde 20’ye denk düşen 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Bu projemizde ilk defa gençlerimiz için de 18. 30 yaş arası özel bir kontenjan oluşturduk. Projemizdeki konutların yüzde 20’sine denk gelen 50 binini de, yarınlarımızın teminatı gençlerimize tahsis ettik” diye söyledi.

Konutların fiyatlarının maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yapılarak belirlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Konutlarımızın fiyatları da şu şekilde olacaktır. Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabileceklerdir. Aynı şekilde, toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 vadeyle yapılabilecektir. Bu kampanyamıza, İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak, taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

recep-tayyip-erdogan-aa-1907041-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.