Erdoğan: "Yapamıyorsak dükkanı kapatıp gidelim"

Erdoğan: "Yapamıyorsak dükkanı kapatıp gidelim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında yerli otomobil çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda toplantısında konuştu. Erdoğan, yerli otomboille ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

'ŞU SALONDAN BİR BABAYİĞİT ÇIKARTAMIYORSAK...'

Erdoğan, ''Yerli otomobilde arzu ettiğimiz noktaya gelememizden üzüntü duyuyorum. TÜSİAD üyelerinden bu konuda cesaretli bir atılım bekliyorum. Eğer şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım. Özel sektörümüz ihtiyaç duyduğu alanlarda kendi altyapısını kurmasının önünde hiçbir mani yoktur. Eğitim bir gönül, bir adanma işi. Sadece ekonomik faaliyetle yaklaşmak yanıltıcı olur. Hindistan, Rusya, Kuveyt, Çin ve ABD seyahatlerinin bize gösterdiği çok önemli bir gerçek var: Yol ve kuşak forumu. Orta koridorun güçlü bir ülkesi oan Türkiye yarınlarda çok daha farklı bir yerde olacak. Asya ülkeleri sıradan ülkeler değil. Uzak doğu ülkeleri sıradan ülkeler değil. Nüfusu göz önünde bulundurduğumuz zaman gelecek orada yatıyor...'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.