Erdoğan'dan Flaş İdam Açıklaması

Erdoğan'dan Flaş İdam Açıklaması

Erdoğan, ‘idam’da kararlı: Milli irade ne istiyorsa o

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye’yle müzakerelerin geçici olarak dondurulması yönünde aldığı tavsiye kararının ardından bir kez daha gündeme gelen idam tartışmalarına değinerek, Meclis’ten geçmesi halinde idam cezası kararını onaylayacağını yineledi. Diken'in haberine göre İstanbul’daki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, idam cezası tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

AP’nin kararının ardından OHAL süreci ve idam cezasının getirilebileceğine dair açıklamalar yeniden gündeme gelmişti. Özellikle Avrupalı siyasiler, Türkiye’nin idam cezasını getirmesi halinde müzakere sürecinin bir hayal olabileceğini belirtiyor.

“Hans’ın, George’un ağzına bakarak karar vermem” diyen Erdoğan, halka ve Hakk’a yönelerek karar verdiğini söyledi.

Halkın istemesi ve Meclis’ten geçmesi halinde idam cezası kararın onaylayacağını yineleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Avrupa Birliği’ndeki birileri, ‘Siz idam istiyorsunuz’ diyor. Sana ne? Milli irade ne istiyorsa, Cumhurbaşkanı olarak bu istikamette karar veririm. Benim 248 tane şehidim var. Bekara karı boşamak kolay… Bunların böyle bir durumu yok. Bunlar rahat; biz dertliyiz dertli…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.