Erdoğan'ın yüzde 50 artı 1 çıkışının nedeni MHP mi?

Erdoğan'ın yüzde 50 artı 1 çıkışının nedeni MHP mi?

Gazeteci Barış Terkoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50+1 tartışmasını açmasını AK Parti'nin yeni anayasa için Meclis'te yeni ittifaklar kurmak ve MHP'yi sırtından atmak olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50 artı 1'in değişmesi yönündeki açıklamasını değerlendirdiği yazısında, "Evet, söz konusu sistemi Erdoğan getirdi. Kamuoyuna, istikrarın ön şartı gibi anlatıldı. Gelgelelim, sonuçta herkesi ittifaklara mecbur etti. Uçakta “kimin eli, kimin cebinde belli değil, yok altılı, yok on altılı masa...” dedi ama seçimde kendisi de MHP, BBP, YRP, DSP, HÜDA PAR ile ittifak kurup alternatif altılı masa kurmuştu. Haliyle Erdoğan’ın sözleri yalnız muhalefeti işaret etmiyor. Belli ki kendisini de kapsıyor" ifadelerini kullandı.

664522.jpg

Var olan sistemin büyük partileri küçük partilerle ittifaka mecbur bıraktığını kaydeden Terkoğlu, "Erdoğan belki de Bahçeli’yi artık sırtından atmak, yerini Meclis’te kuracağı birlikteliklerle doldurmak istiyor. Haliyle muhalefetle yapacağı anayasa pazarlığına da bir yol açıyor" diye yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.