Ergenekon Savcısından 1 Dolar Çıktı

Ergenekon Savcısından 1 Dolar Çıktı

Ergenekon davalarına bakan savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in üzerinden 1 dolar çıktı.

Ergenekon davalarına bakan savcı Mehmet Ali Pekgüzel 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Ağustos'ta tutuklanarak Sincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Savcının üzerinde yapılan aramada cüzdanın içinde 1 dolar olduğu ortaya çıktı ve delil olarak 1 dolara el konuldu. 

Kredi kartı parası üstü olarak almış

Konuyla ilgili savunma yapan Pekgüzel, 2013 yılında kredi kartından yurdışı ödemesi için verdiği paranın üstü olarak bir doları bir bankadan aldığı şeklinde savunma yaptı. Pekgüzel'in tutuklu bulunduğu cezaevinden söz konusu bankaya dilekçe yazılarak söz konusu bir doların alınıp alınmadığına cevap ve söz konusu bir doların seri numarası istenildi. 15 Temmuz soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan birçok ismin üzerinden de 1 dolar çıkmıştı.

Ergenekon savcısıydı
 
Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon soruşturmasını Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın ile birlikte yürütmüştü. Savcı Pekgüzel daha sonra Ergenekon Davası’nın duruşma savcısı olarak görev yaptı. 2015 yılında HSYK’nın yaz kararnamesi ile Mersin’e atandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.
 
Özese de tutuklanmıştı.
 
15 Temmuz Soruşturması kapsamında Ergenekon Davası’nın Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de tutuklanmıştı. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ise hala firari olarak aranıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.