Erkeklere faydası inanılmaz! Cinsel organa...

Erkeklere faydası inanılmaz! Cinsel organa...

Sarımsağın bu faydasını daha önce hiç duymadınız! Erkeklerde cinsel organa...

Doğru ve sağlıklı bir beslenme düzeni üreme sağlığınız üzerinde oldukça büyük bir öneme sahip. Sperm canlılığınızı arttıracak besinler ile beslenerek üreme sağlığınızı koruyabilir bu durumun ilerde daha büyük sağlık sorunlarına yol açmasını önleyebilirsiniz. İşte sperm canlılığını arttıran faktörler… 
 

Sperm canlılığını artıran besinler

Kabak ve ay çekirdeği

Çinko, selenyum, Larginin gibi maddeler açısından oldukça zengin olan bu yiyecekler sperm hareketlerini arttırıcı özellikleri ile dikkat çekiyor. Selenyum, çinko gibi minerallerin yer aldığı besinler arasında süt, badem, ceviz gibi ürünler de yer alıyor.

Fındık ve fıstık

Erkeklerde spermin genetik yapısı üzerinde etkili olan folik asit; fındık, fıstık, mercimek ve badem gibi baklagillerde bol miktarda bulunuyor.
 

Muz

Nadir olarak görülen bir enzimi içeriğinde barındıran muz, günde 2 tane tüketildiğinde, seks hormonlarını düzenleyici bir etkiye sahip. Muz içeriğinde ayrıca sperm üretimini destekleyen A, B1 ve C vitaminleri bol miktarda bulunuyor.

Kuşkonmaz

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran kuşkonmaz, spermlerin oksitlenmesini engelleyen ve testislerdeki hücreleri koruyan bir özelliğe sahip.
 

Kırmızı et

İçeriğinde bol miktarda çinko bulunduran kırmızı et,  bu özelliği sayesinde spermlerin dayanıklılığını artırır.

Sarımsak

İçeriğinde yer alan ‘allicin’ isimli madde cinsel organlara giden kan akışını hızlandırmasının yanı sıra sperm canlılığını da arttırır.
 

Domates ve patates

E vitamini spermlerin oksidatif stresini azaltarak, sağlıklı bir biçimde çoğalmalarına etki etmesinin yanı sıra yumurta içine girmesini de daha kolay bir hale getiriyor. E vitamini domates, patates, fındık ve balık yağında sıklıkla bulunuyor.

Ceviz

Ceviz içeriğinde yer alan arganin isimli madde,  sperm üretimini desteklemesinin yanı sıra semen hacmini de artırıyor. Omega-3 açısından zengin olan ceviz cinsel organlara olan kan akışını hızlandırıyor.
 

Avokado

E, B6 ve amino asitler açısından zengin olan avokado,  spermlerin yumurta ile etkileşimini güçlendiriyor.

Ginseng

Libidoyu arttıran ve cinsel organlara kan akışını hızlandıran ginseng, sertleşme sorunu olan erkekler üzerinde de tedavi edici bir etkiye sahip.
 

Turunçgiller

İçinde bol miktarda bulunan C vitamini, oksidatif stresi azaltmasının yanı sıra spermlerin genetik materyallerini geliştirmesiyle dikkat çekiyor.

Bitter çikolata

Sperm miktarını 2 katına çıkardığı bilinen amino asitler açısından zengin olan bitter çikolata,  her gün belirli bir miktarda tüketilmesi halinde orgazmı daha güçlü bir hale getiriyor.
 

İstiridye

Afrodizyak etkisi olduğu bilinen istiridye,  bol miktarda çinko barındırması nedeniyle sperm sayısını arttırıcı etkiye sahip. Sperm sayısını arttırmanın yanı sıra sperm hasarlarını onardığı bilinen istiridyeyi düzenli olarak tüketmelisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.