Eşcinsel Mülteci Türkiye'ye Zorla Gönderilecek

Eşcinsel Mülteci Türkiye'ye Zorla Gönderilecek

Suriyeli bir eşcinsel sığındığı Yunanistan'dan Türkiye'ye gitmek istemediğini belirterek iadesinin uygulanmamasını talep etti. Suriyeli'nin bu talebi reddedilerek İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

Midilli Adası’ndaki temyiz komitesi, ilk kez, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat kapsamında adada tutulan bir Eşcinsel Suriyelinin yaptığı itirazı, Türkiye’nin “güvenli üçüncü ülke” olduğu gerekçesiyle reddetti.

Türkiye ile AB arasında 18 Mart’ta varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye üzerinden Midilli’ye geçen kişinin sığınma başvurusu reddedilerek mutabakat kapsamında iade edilmesi kararlaştırıldı.

Eşcinsel olduğunu ve Türkiye’de 2 IŞİD üyesi tarafından tehdit edildiğini savunan 46 yaşındaki Suriyelinin ilk karara itirazı inandırıcı bulunmayarak temyiz komitesi tarafından reddedildi. Kararda, göçmenin daha önce İstanbul’u ikamet yeri olarak tercih ettiği ve hayatını, sağlığını ve onurunu tehdit eden herhangi bir tehlikenin bulunmadığı belirtildi.

Suriyelinin, bu kararın ardından Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor. Ancak söz konusu kişinin avukatı, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımak için başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Yunanistan Göç ve Kamu Güvenliği Bakanlıkları uzmanlarından oluşan temyiz komitesi, daha önce 3 Suriyelinin Türkiye’nin güvenli ülke olamayacağı gerekçesiyle yaptıkları itirazları kabul ederek, iade kararını durdurmuştu.

Resmi rakamlara göre, mutabakatın geçerli olduğu 5 ada başta olmak üzere, Yunan adalarında toplam 8 bin 417 göçmen bulunuyor. Şimdiye kadar anlaşma kapsamında 445 göçmenin Türkiye’ye iadesi gerçekleştirildi. Ancak bunlar Suriyeli değil 3’üncü ülke vatandaşlarıydı.

700 SIĞINMACILI TEKNE BATTI, 340’I KURTARILDI

Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında dün sabah en az 700 göç- meni taşıyan 25 - 30 metrelik bir tekne battı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 340 kişiyi kurtarırken, 3 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Kurtarılanların bir bölümü Türkiye’ye getirildi. Teknenin nereden yola çıktığı ve nereye gitmeye çalıştığı ise netlik kazanmadı.

TUSK: YANILDIK

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AP’de yaptığı konuşmada Avrupa’da artan sığınmacı ve AB karşıtlığına değindi. Avrupa’da sığınmacı karşıtlığı- nın artmasının doğal kabul edilmesi gerektiğini savunan Polonyalı politikacı, “AB teknokratları olarak sığınmacıların anında topluma entegre olacağını ve Avrupa halklarının bunları çabuk kabullenece- ğini sanarak yanıldık” dedi.

RICKY MARTIN LÜBNAN'DA

Pop yıldızı Ricky Martin, Lübnan’daki bir Suriyeli sığınmacı kampını ziyaret edip çocuklarla futbol oynadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.