Eski Başkan Kocaoğlu'ndan Başkan Aday Çelik'e destek

Eski Başkan Kocaoğlu'ndan Başkan Aday Çelik'e destek

İzmir’de 2004-2019 tarihleri arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu, Bergama CHP Belediye Başkan adayı Tanju Çelik’e destek verdi.

Sabah saatlerinde Bergama’ya gelen Aziz Kocaoğlu’nu, CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz karşıladı. İlk olarak Bergama Kapalı Hayvan Pazarı’na gidilerek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla buluşuldu.

14.jpg

Belediye Başkan adayı Tanju Çelik ile beraber Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç ve CHP meclis üyesi adaylarının da eşlik ettiği buluşmada Arı Yetiştiricileri Birliği Ziyaret edildi. Birlik Başkanı Hüseyin Şengül ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada arıcılıkla uğraşan vatandaşların sorunları dinlendi. Çelik, buradaki vatandaşlara başkan seçilirse ‘Soğuk Hava Deposu’ sözü verdi.

10.jpg

Ardından Aziz Kocaoğlu ve Tanju Çelik, esnaf ziyareti yaparak, Arasta'daki Kadın El Emeği Pazarı'nı dolaştı. Daha sonra Bergama Ziraat Odası’na geldi. Burada Kocaoğlu ve Çelik’i Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları karşıladı. Toplantı salonunda muhtar ve çiftçilerle yapılan toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu; “Türkiye’de ekonominin durumu belli. Sürekli borçlanan bir toplum olduk. Üretenden çok tüketim toplumu olduk. Bir belediye başkanı kenti, belediyenin kıt olanakları ile de olsa güveni, birliği, beraberliği, dayanışmayı sağlayarak kalkındırabilir. Biz bunun örneğini İzmir’de gösterdik. Bakırçay’da da çok önemli işler yaptık. Tanju Çelik’in de kazanınca önemli işlere imza atacaktır” dedi.

Tanju Çelik ise; “Çiftçiyi desteklemek en büyük görevimiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte dayanışma içinde çiftçimizi, üreticiyi destekleyeceğiz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Üretenin yanında olacağız” dedi. Desteklerinden ötürü Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. CHP İlçe Örgütünü de ziyaret eden Aziz Kocaoğlu daha sonra kentten ayrıldı.

08.jpg

“TARIM BİRİMİ KURACAĞIZ”

CHP Bergama Belediye Başkan adayı Tanju Çelik’in tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerini şu cümlelerle anlatmıştı:

“Bergama belediyesi 'Yerelden Kalkınma Birliği' kurarak, aile emeğine dayalı tarımsal üretimde bulunan küçük üreticiyi güçlendireceğiz. Bu şekilde hem üreticimizin daha fazla kazanmasını hem de halka ucuz ve kaliteli gıda teminini sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde 'Tarım Birimi' kuracağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile üreten Bergama'yı hayata geçireceğiz. İhtiyaç duyulan köylere 'Hayvansal İçme Suyu' ve 'Tarımsal Suma Göletleri' yapacağız. Belediyeye ait arazilerde getirisi yüksek orman meyveleri ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirerek istihdam ve gelir sağlayacağız”

“'Bostan Bergama Bahçeleri oluşturacağız. Apartmanda yaşayan Bergamalıların toprakla buluşmasını sağlayacağız. Eksik görülen yerlere yükleme rampası ve kantar yapacağız. Çiftçimizin hizmetine 'Soğuk Hava deposu, Paketleme Tesisi ve kurutma Tesisi' kazandırarak ürünlerine katma değer sağlayacağız. Zeytinimizi ve zeytinyağımızı marka haline getireceğiz. Bergama'da üretilen ürünleri markalaştırıp Türkiye'ye ve dünyaya satacağız. Bergama'nın yöresel ürünlerinden coğrafi işareti olmayanlar için başvuruda bulunacağız. Coğrafi işareti olan ürünlerin tanıtımı ve geliştirilmesi için gerekli desteği sağlayacağız. 'Zirai Eğitim ve Geliştirme Merkezi' kuracağız. Ata tohumu toplama ve takas, topraksız tarım, iyi tarım uygulamaları, toprak analizleri konularında çiftçimize destek olacağız. Üretim çeşitliliğini artıracağız”

TARIMSAL DESTEKLEME PROJELERİ

“İzmir Büyükşehir Belediye'mizin Tarımsal destekleme Projeleri kapsamında üreticimizi küçükbaş hayvan, arıcılık, tohum ve meyve fidanı destekleri ile koruyup güçlendireceğiz. Hayvancılığa yeni başlayacak küçük aile işletmelerine küçükbaş hayvan ve yem bitkisi vereceğiz. Büyükşehir desteği ile üretmek isteyen çiftçimize çilek, ceviz, kestane fidesi dağıtacağız. Bergama'da yetişen pamuk, bamya, zeytin, mısır benzeri ürünlerin üretiminde olduğu gibi satışında da destek vereceğiz”

09.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.