Esnafın Sıkıntısı Çalışmaları Hızlandırdı

Esnafın Sıkıntısı Çalışmaları Hızlandırdı

Çiğli Kasaplar Meydanı’nda durma noktasına gelen düzenleme çalışmaları, ilçe esnaf sanatkarlarından gelen taleplerin ardından yeniden hızlandırıldı.

Düzenleme çalışmalarının uzamasından dolayı çarşıdaki esnaf sanatkarların önemli iş kaybına uğradığını hatırlatan Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Büyükşehir ve Çiğli Belediyeleri’nin sorunlarına duyarlılık göstermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kamu yararına yapılan çalışmaları her zaman desteklediklerini kaydeden Arif Altıkulaç, ‘Ancak meydan çalışmaları işyerlerinin önündeki yolu ve çevreyi şantiyeye çevirmişti. İnsanlar alışveriş için burayı tercih etmemeye başlamıştı. Yol üstünde işyeri bulunan arkadaşlar kamu hizmeti için ses çıkarmadı ancak iki ayı geçen zaman diliminde işler bitmeyince üyelerimiz artık kiralarını ödeyemez noktaya geldi. Esnafın sesi olarak sıkıntılarımızı dillendirdik. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de her dönem yanımızda gördüğümüz Çiğli Belediyesi sorunumuza hassasiyet gösterdi. Şimdi çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yeni araçlar çalışıyor ve işçi takviyesi yapıldı. Umuyoruz ki en kısa zamanda Kasaplar Meydanı granit taş döşeli yoluyla, ağaç ve yeşilin dizaynı, ahşap kent mobilyalarıyla güzel bir cazibe merkezi olacaktır. Belediyelerimizin yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Üyelerimizin de düzenlenen alanda eskisinden daha fazla iş potansiyeline sahip olacağına inanıyoruz.’ dedi.

Üyeyle içiçe
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticilerinin hem ilçenin hem de üyelerinin sorunlarına karşı son derece duyarlı olduklarının altını çizen Altıkulaç, ‘Esnaf sanatkarlar halkın içinde yaşayan, toplumun çoğunluğunu oluşturan, hem üretici hem tüketici konumunda bulunan insanlardır. Dolayısıyla esnaf sanatkarın bir talebinin karşılanması, bir sorununun giderilmesi aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun menfaatine de olmaktadır. Kasaplar Meydanı buna güzel bir örnektir. ‘diye konuştu.

Esnaf sanatkarın içinde yaşamaktan ayrı bir mutluluk duyduklarını da kaydeden Altıkulaç sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Oda yönetimi olarak üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı vermek için büyük özveri ile çalışıyoruz. Üyelerimizin sorunlarının giderilmesi bizim temel görevimiz. Onlara rahat çalışma koşulları sağlanabilmesi, ihtiyaçların giderilmesinden sorumluyuz.  Üyelerimizden gördüğümüz ilgi de bu noktada başarılı olduğumuzu gösteriyor ve bizi mutlu ediyor. Odamız üye sayısı açısından büyük bir oda ama kültürel faaliyetlerimizle, sıcak ilişkilerimizle biz Çiğli’de birbirini samimiyetle seven, sayan büyük bir aile olmayı başardık.’
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.