Et Fiyatlarını Canlı Hayvan İthalatı ile Dizginlemeye Çalışacaklar

Et Fiyatlarını Canlı Hayvan İthalatı ile Dizginlemeye Çalışacaklar

Et ve Süt kurumu yükselen et fiyatlarının önüne geçmek amacıyla canlı hayvan ithalatı yapmaya karar verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in et fiyatlarının yükselmesi üzerine talimat vermesiyle harekete geçen Et ve Süt Kurumu (ESK), canlı hayvan ithalatına karar verdi.

Et ve Süt Kurumu , Canlı besilik hayvan ithalatı yapabilmek için üreticilerden talep toplama işlemlerine başladı. Üreticiler, Et ve Süt Kurumu'na talep formlarını iletecek. Her bir işletmenin en az 60 başlık talepte bulunması gerektiği bildirildi. Et ve Süt Kurumu yetkililerinin yurtdışına gittiği, hayvan seçimi için incelemelere başladığı öğrenildi. Kısa zaman önce Bakanlar Kurulu kararıyla, Et ve Süt Kurumu'na 400 bin baş besi ve damızlık ithalatı yapabilmek için yetki verildiği öğrenilirken, ESK kırmızı et fiyatlarındaki ani yükselişin önüne geçmek için piyasayı regüle edecek.

En Az 60 Baş Talep Edilecek

Bakanlar Kurulu Kararına göre, Et ve Süt Kurumu'nun çeşitli şehirlerdeki kombina müdürlüklerine talep formu vasıtasıyla başvurular mümkün kılınacak. Besicilerin en az 60 baş talepte bulunabileceği öğrenildi. Daha az talepte bulunan besicilerin talepleri kabul görmeyecek.

Ekonomi haberleri, GTHB haberleri, gündemden son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net'in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.