Etnografya Müzesine büyük ödül

Etnografya Müzesine büyük ödül

İş insanı Kenan Yavuz’un doğup büyüdüğü Bayburt’un Beşpınar Köyü’nde kurduğu Etnografya Müzesi, iki yıl içinde iki büyük uluslararası ödülün sahibi oldu.

2021 yılında Avrupa Konseyi himayesindeki Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından düzenlenen EMYA (European Museum of the Year Award) Silletto Büyük Ödülü’nü kazanan müze, bu yıl Avrupa Birliği Kültür Mirası / Europa Nostra Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki tarihi devlet opera binasında düzenlenen törenle, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne ödülü takdim edildi.

kenan-yavuz-etnografya-muzesi-2.jpg

İKİ BÜYÜK ÖDÜLE SAHİP TEK MÜZE

Ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan iş insanı Kenan Yavuz, iki büyük kültür mirası ödülüne sahip olan ilk müze ve kurum olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Güzellikler paylaşılınca çoğalır dedik, güzelliklere ve güzel insanlara mekân olmak istedik. Kadim kültürümüzün hizmetkârı olmak için çıktığımız yolculuğumuz, dünyanın kültür mirası alanındaki en büyük iki ödülü ile taçlandı. Ülkem için, ailem için, benim için bundan daha büyük gurur olamaz” dedi.

BİR BORÇ ÖDEME PROJESİ

Müzeyi kurma amacının, Anadolu bozkırlarında doğup büyüdüğü topraklara borç ödeme isteği olduğunu ifade eden Kenan Yavuz, Avrupa'nın en değerli ödüllerini kazanmalarının müzenin misyonunu çok daha güçlü şekilde Türkiye ve dünyada duyurmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

kenan-yavuz-ailesi-ile.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.