EÜ Eğitim Fakültesi örnek işbirliklerine devam ediyor

EÜ Eğitim Fakültesi örnek işbirliklerine devam ediyor

Ege Üniversitesi, ilkokul öğrencilerini yeni teknolojilerle bir araya getiriyor.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Bilişim Ağı (EBA) Koordinatörlüğü tarafından yürütülen işbirliği kapsamında Bornova Batı Anadolu Çimento İlkokulunda “Yeni Teknolojileri Tanıtım Sergisi” düzenlendi.


 Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirilen serginin açılışına; EÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, EÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fırat Sarsar, İzmir EBA Koordinatörü Hülya Mahmutoğlu, Batı Anadolu Çimento İlkokulu Müdürü Tuncay Küçükdanacı, öğretmenler ve çalışanlar katıldı. 


Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri Sercan Ertaş, Abdullah Kalay ve İbrahim Özdemir sergi alanında 500’ü aşkın ilkokul öğrencisine yeni teknolojileri tanıttı. Etkinlikte, 3D yazıcı, arduino, sanal gerçeklik uygulamalarını ve drone tanıtımı öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca bu teknolojilerin nasıl kullanıldığı hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı. 


Eğitim konusundaki sorunların çözümleri için gayretle çalıştıklarını ifade eden  Prof. Dr. Hülya Yılmaz, gelecek nesillerin teknoloji ile bütünleşirken ve teknolojiyi daha anlamlı ve verimli kullanılması için eğitimcilere düşen görevler olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Yılmaz,  teknoloji eğitiminin önemli olduğunu ve 21. yüzyıl öğretmeninden beklenen becerileri sağlanması ve bu becerilerin gelişmesi konularından hep birlikte ortak şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı.  


Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikleri devam edecek. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuları içeren yeni işbirlikleri ve protokoller hazırlanacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.