Evimize Hoşgeldin Başkan!

Evimize Hoşgeldin Başkan!

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı olan Sema Pekdaş, ev ev gezerek vatandaşlarla buluşuyor.

Kapılarını çaldığı Konaklılar tarafından 'Evimize hoşgeldiniz başkanım' diyerek karşılanan Pekdaş, hem onların dertlerini dinliyor hem de yapılan hizmetleri anlatıyor. 

Her hafta bir eve konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez Çimentepe Mahalle Muhtarı Ali Öztürk ve eşi Oya Öztürk’ün evine misafir oldu. Başkan Pekdaş’a her zaman olduğu gibi bu ziyarette de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri eşlik etti. 

ODALARA SIĞMADILAR
Ev ziyaretine mahalleli kadınlar yoğun ilgi gösterince Öztürk ailesinin evi dolup taştı. Yer bulmakta zorlanan mahalle sakinleri odaları doldururken, Başkan Pekdaş da oda oda gezerek mahalleliyle sohbet etti. Oldukça sıcak bir havada gerçekleşen keyifli buluşmada Başkan Pekdaş, merak edilen tüm konulara açıklık getirdi. Mahalle sakinlerinin kapalı pazaryeri ile ilgili sorularına yanıt veren Pekdaş, Eşrefpaşa pazarını Jandarma Bölge Komutanlığı'nın boşalttığı Yağhaneler'deki alana inşa edecekleri kapalı pazaryerine taşıyacaklarını söyledi. TOKi'den satın alınan araziye çok fonksiyonlu bir pazaryeri inşa edeceklerini dile getiren Pekdaş, "Küçük çaplı kamulaştırma işlemleri var. Bunları da bitirdikten sonra pazaryerinin yapım aşamasına geçeceğiz" dedi.

YAĞHANELER’İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
İkram edilen çay ve börekler eşliğinde hazırlanan pazaryeri projesi hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, Yağhaneler'de inşa edilecek tesisin sadece pazar yeri olarak hizmet vermeyeceğini, sosyal alanların da olacağını kaydetti. Başkan Pekdaş, "Burada düğün salonu, semt merkezi, nikah dairesi ve pazaryeri gibi bir çok işlevi birada inşa edeceğiz. Daha işlevsel bir bina olacak" diye konuştu. Başkan Pekdaş ayrıca Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi içinde bulunan Evlendirme Dairesi’ni de bu yere taşıyarak kültür merkezi ile nikah salonunu birbirinden ayırmayı planladıklarını söyledi. Pekdaş böylece Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nin sadece kültür merkezi olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Yapılacak olan proje ile Yağheneler'in çehresinin değişeceğini belirten mahalle sakinleri de Başkan Pekdaş’tan tesis içinde ev kadınlarının gelişimine yönelik kursların da verilmesini istedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.