Evleneceklerin gözü burada

Evleneceklerin gözü burada

Bugüne kadar on binlerce çiftin evliliğe adım attığı yer olan Kültürpark Evlendirme Dairesi, her düğün sezonu olduğu gibi bu yıl da evlilik hayali kuranların ilk tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

 

Bugüne kadar on binlerce çiftin evliliğe adım attığı yer olan Kültürpark Evlendirme Dairesi, her düğün sezonu olduğu gibi bu yıl da evlilik hayali kuranların ilk tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Çoğu çift nikah törenlerini Kültürpark’ta yapmak için aylar öncesinden sıra alıyor.

YIL SONUNDA 2 BİN NİKAH

İzmir’in hemen her semtinden evlenmek isteyen çiftler bu yıl da dünyaevine girmek için Konak Belediyesi’nin Kültürpark içinde hizmet veren Kültürpark Evlendirme Dairesi’ne akın etti.  Bir ömür sürecek birlikteliğe ‘Evet’ demek için yola çıkan çiftler, nikahlarını kentin merkezinde, yemyeşil bir ortamın içinde bulunan Fuar Evlendirme Dairesi’nde kıydırmak için sıraya giriyor. Yılın başından bu yana geçen 7 aylık sürede toplam 900 nikahın kıyıldığı Fuar Evlendirme Dairesi’nde bu sayının yıl sonuna kadar 2 bin’i bulması bekleniyor. Özellikle yaz aylarında artan ilgi nedeniyle günde 35 nikahın kıyıldığı zamanlar dahi oluyor.

ON BİNLERCE ÇİFTİN YUVASINI YAPTI

Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde 18 yıldır nikah memuru olarak görev yapan ve bu sürede 70 bin’e yakın çifti evlendiren nikah memuru Nejla Yelkikalan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da evlilik akdini nikah salonunda gerçekleştirmek isteyen gelin ve damatların tercihini Fuar Evlendirme Dairesi’nden yana kullandığını söyledi. Fuar’ın bu kadar çok tercih edilmesinin sebeplerinin başında geçmişi, merkezi konumda ve yeşillikler içinde yer almasının geldiğini söyleyen Yelkikalan, çiftlerin İzmir’in merkezi Alsancak’ta, içinde binlerce ağacın bulunduğu Kültürpark’ta evlenmek için aylar öncesinden başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Hafta sonlarının en yoğun çalışma günleri olduğunu ancak özel tarihler için de çok fazla başvuru olduğunu söyledi.

08.08.2018’E ŞİMDİDEN TALEP VAR

Birkaç yıldır 05.05.2015, 06.06.2016 ve bu yıl da 07.07.2017 gibi ritmik tarihlerin çok fazla talep edildiğini dile getiren Yelkikalan, şimdiden 08.08.2018 tarihi için nikah tarihi alan çiftler olduğunu ve ön başvuru aldıklarını belirtti.  Nikah memuru Nejla Yelkikalan, “07.07.2017 tarihinde oda, salon ve dış mekanlarda toplamda 24 nikah kıydım. İzmir için özel bir tarih olan; İzmir’in kurtuluş tarihi 9 Eylül için de çiftler sıraya girmiş durumda. Aylar olmasına rağmen şimdiden 9 Eylül günü 25 çiftimiz dünyaevine girmek için ‘EVET’ diyecek. Eylül ayına kadar başvuruların sayısı daha da artacaktır” dedi. Böyle özel tarihlerin özellikle erkekler tarafından daha çok tercih edildiğini belirten Yelkikalan,  “Erkekler çoğu zaman evlilik tarihlerini unutuyor ama bu sayede akılda daha kalıcı oluyor” diye konuştu.  Nikah yoğunluğunun Kasım ayına kadar devam edeceğini belirten Yelkikalan, 2018’in kesin nikah tarihlerini de Ekim ayından itibaren vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.