Expo 2016 Yarın Törenle Açılıyor

Expo 2016 Yarın Törenle Açılıyor

İlk kez Türkiye'de düzenlenen 1,7 milyar liralık yatırım ile açılışa hazır hale getirilen Expo 2016 yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Antalya'da düzenlenecek olan Expo 2016, yarınki açılışa hazır şekilde yarını bekliyor. 1,7 milyar Türk Lirası tutan organizasyon, ilk kez Türkiye'de düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılacak Expo 2016'ya Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler ve binlerce davetli katılacak. Açılışı için görkemli bir gösteri hazırlanan organizasyonda, ulusal ve uluslararası olmak üzere bir çok kongre, panel ve toplantı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda organizasyonda kültürel etkinlikler de düzenlenerek ziyaretçilere sunulacak. Öte yandan organizasyon süresince alanda üst düzey güvenlik tedbirleri alınacak

Antalya'ya kalıcı bir eser kazandırıldı

Organizasyona katılan ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtacağı ülkelere ayrılmış alanların da olacağı etkinliğin sınırları içerisinde, Hadrianus kapısını temsil eden Expo kulesi, Türkiye'nin ilk tarım ve biyoçeşitlilik müzesi, 6 bin kişinin üstünde kapasiteye sahip kongre merkeziyle, 5 bin ve 800 kişilik olmak üzere biri büyük biri küçük iki amfi tiyatro yer alıyor. Expo alanıyla birlikte Antalya'da sürekli olarak kullanılacak bir alan da kazanılmış oldu.

Çocuklara yönelik eğlenerek öğrenmeyi sağlayacak etkinliklerin yer alacağı bir çocuk adası ve yine çocuklara hitap eden Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin de yer aldığı alanda kır aktivite alanı, Expo Gölü, Expo Meydanı, kültür sanat sokağı ve restoranlar sokağı da yer bulunuyor.

 

expo-2016

Sezonluk biletlerinde indirim düzenlenen Expo 2016 organizasyonu için yetişkinler sezonluk biletler 60 öğrenci ve 65 yaş üstü için ise 30 liradan satılacak. İndirimsiz tek girişlik gişe fiyatları ise yetişkinler için 60, öğrenci ve 65 yaş üstü için 30 lira olacak. Sezonluk biletler indirimsiz haliyle ise yetişkinler için 180, öğrenci ve 65 yaş üstü için 90 liradan satışa çıkarılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak

Organizasyona girişlerde kullanılan sezonluk kart ve biletler için düzenlenen indirim kampanyası da açılış gerçekleşeceği gün olan yarın gece yarısı sona eriyor. Ziyaretçilerin kabul edilmeye başlanacak gün olan 23 Nisan'da indirimli sezonluk bilet almayanlar için normal gişe fiyatları geçerli olacak.

Çiçek ve çocuk temasına sahip olan Expo 2016, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ağırlamaya başlayacağı ziyaretçilerini Türk Hava Kuvvetleri'nin bir parçası olan ve dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotimi olan Türk Yıldızları Akrotimi gösterisiyle karşılayacak.

120 türde 25 bin ağaç dikildi

1,7 milyar lira tutan Expo 2016 alanına 120 türde 25 bin ağaç dikildi. Sanatçılar tarafından dikilen ağaçların yanı sıra alanda 945 yıllık zeytin ağacı da bulunuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.