‘‘Eyvah Nadir’’ Foça'da sahnelenecek

‘‘Eyvah Nadir’’ Foça'da sahnelenecek

Foça Belediyesi’nin sunduğu ‘‘Eyvah Nadir’’ isimli oyun, 4 Mayıs Cuma günü sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘‘Eyvah Nadir’’ isimli oyunu; 4 Mayıs Cuma günü Foça’da sahnelenecek. Uzunca bir süredir yaşamını Foça’da sürdüren Yazar Ahmet Metin Önel’in kaleme aldığı tek perdelik eserde, tiyatro sanatçısı Koray Karaca rol alıyor. Yönetmenliğini Ali Meriç’in üstlendiği tiyatro oyununun müzikleri Can Atilla’ya ait.

Foça Belediyesi’nin seyirciye ücretsiz olarak sunduğu ‘‘Eyvah Nadir’’ isimli oyun, 4 Mayıs 2018 Cuma günü akşamı saat 20.30’da, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Konu: Eyvah Nadir, dünden bugüne insanoğlunun bir mücadelesinin öyküsü elbette. Yaşamda değişmeden, bükülmeden, en önemlisi de dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsü. Eyvah demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir’in, yine bu sözcükten hal ve söylem olarak kaçma çabası, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da bir özeti sanki. Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde köprü kurmaktan geri kalmıyor.

Yazar: Ahmet Metin Önel, Yönetmen: Ali Meriç, Oyuncu: Koray Karaca - 1 perde | 1 saat 10 dakika

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.