Facebook giriş için yeni bir seçenek daha geliyor...

Facebook giriş için yeni bir seçenek daha geliyor...

Yakında, iki faktörlü kimlik doğrulamayla Facebook giriş için daha fazla seçeneğiniz olacak. Facebook bu hamlesiyle, kullanıcılara daha fazla güvenlik sunmayı ve kullacıların hesaplarını daha iyi korumayı planlıyor.

Facebook, platformunda iki faktörlü doğrulama sürecini basitleştiriyor. Artık telefon numaranız, cihazınıza ek güvenlik sağlamak için istenmeyecek.

Şirket, bugün, Duo Security ve Google Authenticator gibi üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamalarına destek sağladığını ve kurulum sürecini kolaylaştırarak hareket etmeyi kolaylaştırdığını duyurdu.


İki faktörlü kimlik doğrulama, kullanıcılar için yeni bir savunma hattı ekleyen, yaygın olarak desteklenen bir güvenlik stratejisidir.

SMS genellikle en güvenli yöntem olarak kabul edilmez çünkü bilgisayar korsanlarının SIM’inizin kontrolünü ele geçirmesi ve bilgileri yeni bir telefona aktarması mümkün olabilir.

Mart ayında Facebook CSO’su Alex Stamos, Facebook’un iki faktörlü kimlik doğrulaması için kaydettiği telefon numaralarına spam mesajlar gönderildiği için özellikle özür diledi. Tekrar böyle bir durumun yaşanmayacağına garanti veren Facebook, numaranızın alınmaması durumunda zaten herhangi bir gönderim yapamayacak.

Yeni işlev ise Facebook ayarlarınızdaki “Güvenlik ve Giriş” sekmesinde kullanılmaya hazır hale gelecek.

Sizin Facebook’un yeni güvenlik önlemleri hakkındaki düşünceniz nedir? Yorumlar bölümüne fikirlerinizi bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.