Facebook Messenger için çeviri özelliği geliyor!

Facebook Messenger için çeviri özelliği geliyor!

Facebook Messenger çeviri özelliği ile kullanıcılarının yabancı dil bilmesini gerektirmeyecek gibi gözüküyor. Hali hazırda yorumları dilinize çevirme özelliği sunan Facebook, bu yenilikle dil engellerini ortadan kaldırmış olacak.

M Translations (M Çeviriler) adlı özellik ilk olarak M Suggestions (M Öneriler) ile birlikte bu yıl Nisan ayında gerçekleştirilen F8 konferansında duyurulmuştu. Messenger için bir yapay zeka paketi olarak karşımıza çıkan özellikler ile kullanıcıların hızlı yanıtlar vermesi, planlar yapmasını veya bilet alması gibi hizmetler sağlanabiliyor. Facebook bu hamle ile Messenger servisinin sadece mesajlaşma için değil e-ticaret, ödemeler ve oyunlar için de kullanılmasını hedefliyor.


M Translations, Facebook içerisinde mevcut olan çeviri özelliği ile aynı biçimde çalışıyor. Eğer İngilizce konuşan bir kullanıcı, İspanyolca mesaj alırsa, Messenger otomatik olarak metni çevirmek için bir komut gösterimi gerçekleştiriyor. Aynı şekilde İspanyolca konuşanlar da İngilizce dilinden otomatik çeviri ile karşılaşıyor. Kötü haber ise maalesef Türkçe için destek konusunda bir süre daha sabretmemizin gerekmesi.


Facebook Messenger çeviri özelliği ilk olarak önümüzdeki günlerde ABD ve Meksika’da yaşayan kullanıcılar için kademeli olarak sunmaya başlayacak. Yani örneklerdeki gibi sadece İngilizce ve İspanyolca dilleri için bu özellik mevcut olacak. Destek sunulan ülke ve dillerin sayısının artışının ise yakın gelecekte artırılacağı belirtiliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.