Facebook Messenger için sesli asistan geliyor!

Facebook Messenger için sesli asistan geliyor!

Dev sosyal ağ Facebook, Messenger‘da kullanmak üzere uygulama içi sesli asistan projesi için kolları sıvadı. Bu proje hayata geçtiğinde Facebook Messenger sesle kontrol özelliğine de kavuşmuş olacak.

Facebook daha öncesinde de artırılmış gerçeklik özelliklerini Messenger‘a entegre ettiklerini resmi bir ağızdan dile getirmiş, küçük bir kullanıcı grubunun da test için seçildiğini belirterek kullanıcıları heyecanlandırmayı başarmıştı.

Facebook Messenger sesle kontrol edilebilecek!

Facebook Messenger‘ın Android uygulama kodunda bulunan bazı kod parçacıkları Messenger için sesli asistan müjdesini verdi.

“M Asistanı” adı verilen bu sesli asistan ile birlikte sesli komutlar vererek birisine mesaj atmak, arama yapmak veya gelen mesajları cevaplamak mümkün olacak.

Özellikle araç kullanırken sürücülerin mesajlarını sesle cevaplamalarına olanak sağlayacak olan bu asistan sayesinde dikkatsizliklerin de önüne geçilmiş olacak.

Şu anda sadece ingilizce desteği sunacağı tahmin edilen bu asistanın tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.