Facebook, Snapchat’ten bir özellik daha kopyaladı...

Facebook, Snapchat’ten bir özellik daha kopyaladı...

Facebook, Messenger'da Snapchat’te bulunan iletişim kurduğunuz arkadaşlarınızla konuşma sıklığınıza göre bildirimler sunma özelliği test aşamasında...

Facebook, Snapchat’in hikaye özelliği hem kendi paltformuna, hem Messenger'a, hem WhatsApp hem de Instagram’a uyarlamıştı. Hatta Snapchat’in popüler yüz filtreleri ve kamera özellikleri de Facebook ve Instagram’a eklenmişdi. Facebook'un Snapchat’in tüm özelliklerini sahip olduğu platformlara eklediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. 


Facebook'un şimdi test ettiği özellik ise arkadaşlarınız mesaj attığınızda onlarla yaptığınız konuşmaların sıklığına dayanıyor. Snapchat, gün aşırı konuştuğunuz arkadaşlarınızın yanında emojilerle bildirim ekliyor. Facebook da bu özeliği kullanıcı grupları arasında test etmeye başladı. Örneğin bir arkadaşınızla 3 gün boyunca sık iletişim kurduysanız yukarıdaki gibi simgeler kişi adının yanına ekleniyor. . Söz konusu özellik, şu an küçük bir kullanıcı grubu tarafından test ediliyor.


Facebook Messenger'ın bir sözcüsü, testin "Bir mesaj gönderdiğiniz insanlarla eğlenceli gerçekleri bir bakışta görmenin" bir yolu olduğunu söyledi. Facebook, bu özelliği arkadaşlarla arasında "eğlenceli olgular" görmek için bir yol olarak konumlandırsa da aynı Snapchat özelliğinin daha açık ve rastlantısal bir kopyası. 

Snapstreaks olarak adlandırılan bu özellik, özellikle genç kullanıcıların Snapchat’te fazlasıyla vakit geçirmesini sağlayan özelliklerden biri. Kullanıcıları daha fazla mesaj göndermeye teşvik eden bu özellik, serilerin sonu yaklaştığında da kullanıcıları seriyi sürdürmeleri için uyarıyor.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.