Facebook, terörle nasıl mücadele ettiğini anlattı

Facebook, terörle nasıl mücadele ettiğini anlattı

Facebook, terör destekçisi içeriklerle yeterince etkin biçimde mücadele etmediği gerekçesiyle son zamanlarda devletlerin sert eleştirilerine maruz kalıyordu.

Facebook, terör destekçisi içeriklerle yeterince etkin biçimde mücadele etmediği gerekçesiyle son zamanlarda devletlerin sert eleştirilerine maruz kalıyordu. Facebook Küresel Politika Yönetimi Direktörü Monika Bickert ve Facebook Terörle Mücadele Politikalara Müdürü Brian Fishman sosyal ağın terörle mücadelesini paylaştı.

Son zamanlarda Avrupalı yetkililerinden gelen eleştiriler ve terör saldırılarında ölenlerin aileleri tarafından açılan davalar, Facebook, Google, Microsoft ve Twitter gibi kuruluşları köşeye sıkıştırarak, terörle mücadelede daha etkili yöntemler bulmaları konusunda baskılıyor. Facebook Küresel Politika Yönetimi Direktörü Monika Bickert ve Facebook Terörle Mücadele Politikalara Müdürü Brian Fishman da sosyal ağın terörle mücadelesini paylaştı.

Facebook, “terörle bağlantılı aktiviteler” nedeniyle kapatılan hesapların önemli bir kısmının şirketin kendi imkanlarıyla tespit edildiğini belirtti. Tehditlerin tespiti için yapay zekâdan yararlanan Facebook; IŞİD, El Kaide ve bağlı gruplarla mücadele için en gelişmiş tekniklerden yararlanıldığının altını çizdi. Bu teknikler arasında teröristlerin fotoğraf ve videolarında görüntü eşleştirme yapmak ve terör destekçisi içeriklerin paylaşıldığı “küme”leri tespit etmek de bulunuyor.  Şirket aynı tekniklerin diğer terör örgütleriyle mücadele için de kullanılacağını belirtti.

Sosyal medya devi terörle mücadele uzmanları da dahil 150 kişilik bir takım oluşturdu. Ekip, taktiklerini sık sık değiştiren IŞİD ve diğer terör gruplarıyla mücadele için diğer teknoloji şirketleriyle de işbirliği yapıyor.

Facebook'ta nelerin paylaşılacağına karar veren düzenlemelerin başındaki isim ve eski federal savcı Monika Bickert, "Terörist propaganda yıllar içinde değiştikçe bizim uygulamalarımız da değişti. Şuan teknolojiyi kullanarak bu içeriği bulmaya odaklanmış haldeyiz ki insanlar görmeden silebilelim" dedi. Facebook'un teröristler için ‘düşmanca' bir ortam haline gelmesini istediklerini belirten Bickert, terör propagandasını sosyal medya platformundan uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.