Facebook yeni Gençlik Portalı'nı duyurdu!

Facebook yeni Gençlik Portalı'nı duyurdu!

Şirket, sosyal medya platformunun ürün ve hizmetlerini emniyetli ve etkin bir biçimde kullanmak için, gençlere yönelik eğitim, ipucu ve tavsiyeleri bir araya getirdiği Genlik Portalı’nı devreye soktu.

Facebook Gençlik Portalı neler içeriyor?
 

Facebook yayınladığı bildiri ile portala ait önemli bilgileri paylaştı. Bunları ana başlıklar halinde toplayan şirket, platform içerisinde aşağıdaki maddelere eğilecek;


Eğitim: Sayfalar, gruplar, etkinlikler ve profil gibi ürünlerin emniyetli bir biçimde nasıl en iyi şekilde kullanılabileceği ile ilgili bilgiler. Ek olarak Facebook’un hangi tür verileri topladığı ve bunları nasıl kullandığı ile ilgili bilgiler.

Akranlardan Görüşler: Dünyanın dört bir yanındaki gençlerin ağzından, teknolojiyi yeni ve yaratıcı bir biçimde nasıl kullandıklarına dair görüşler.

Deneyiminizi kontrol etmenin yolları: Güvenlik, içerik şikayet etme, paylaştıklarınızı kimlerin görebileceğine karar verme gibi konularda ipuçları.

Tavsiyeler: Sosyal medyaya ara verme ihtiyacı duyduğunuzda yapılması gerekenler ve internetten en iyi şekilde yararlanmak için bazı kılavuzlar.

Bu maddeleri bir araya getiren Gençlik Portalı, İngiltere, İtalya, Amerika ve Brezilya’da gençlerden oluşan gruplarla konuştu ve birçok güvenli internet forumundan destek aldı.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.