Facebook yüz tanıma özelliği nasıl kullanılır? İşte yanıtı...

Facebook yüz tanıma özelliği nasıl kullanılır? İşte yanıtı...

Facebook yüz tanıma özelliğini birkaç gün önce Türkiye’de kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde Facebook’taki fotoğraflarınızın güvenliği arttırıldı....

Sahte profilleri ve izinsiz paylaşılan fotoğraflarınızı artık daha kolay kontrol edebileceksiniz. Peki Facebook'taki yüz tanıma özelliği nasıl kullanılır? Yüz tanıma özelliği nasıl kapatılır?

Facebook, istenmeyen fotoğraflarda etiketlenmenizi engelleyecek bir özelliği geçtiğimiz günlerde devreye aldı. Devreye alınan özellik sayesinde fotoğraf önerilerinde çıkmanız engellenebiliyor. Geçtiğimiz aralık ayında duyurulan özellik, fotoğrafınızı kullanan sahte hesaplardan sizleri koruyor. Bu özellik sayesinde bir kullanıcının tanımadığı bir kişinin fotoğrafını alıp profil resmi yaptığında ya da fotoğrafı paylaştığında uyarılacak.

Sizin bir fotoğrafınızı alıp profil resmi yapan ya da paylaşan kişilerden anında haberdar olabiliyorsunuz. Facebook’un gizlilik esasları bölümünde yer alan özelliğini, tek tıkla aktif edebilir veya kapatabilirsiniz.

Yüz tanıma özelliği, varsayılan olarak açık geliyor. Eğer özelliği kapatmak isterseniz, "Ayarlar" kısmından "Gizlilik Ayarları"na gitmeniz gerekiyor. "Gizlilik Ayarları" bölümünde özelliği açıp kapatabiliyorsunuz.

Facebook hesabında Ayarlara Git seçeneğine tıkladıktan sonra burada yer alan "Facebook'un fotoğraf ve videolarda seni tanıyabilmesini istiyor musun?" sorusuna hayır denildiğinde bu özelliği kullanım dışı bırakabiliyorsunuz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.