Facebook'tan kritik Rusya kararı!

Facebook'tan kritik Rusya kararı!

Ukrayna halkı için profil kilitleme özelliğini aktif eden Facebook, Ukrayna için Özel Operasyon Merkezi kurduğunu açıkladı. Ayrıca Facebook, Rus Devlet medyasının, platform üzerinden para kazanmasını da yasakladı.

Twitter üzerinden duyuru yapan Facebook Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher, “Şirketimizin geçen yıl Afganistan olayları sırasında aktif ettiğimiz kilitleme özelliği ile aynı. Kilitli profillerde küçük mavi rozet görünecek. Ziyaretçiler, kilitli profili görüntülediklerinde sınırlı bilgiye erişebilecek.” ifadelerine yer verdi. Profil kilitleme işlemi gerçekleştiğinde hesaptaki herkese açık gönderilerin gizliliği, sadece arkadaşlar olarak değişiyor. Ziyaretçiler, hesabın hakkında bölümünün yalnızca bir kısmını görebiliyor. Ancak kullanıcıların arkadaşları gönderileri, hikayeleri, kapak ve profil fotoğrafını görebiliyor.

Gleicher, Facebook’un yalnızca bir sosyal ağ olduğunu ve kullanıcıların kişisel güvenlikleri için farklı önlemler alması gerektiğini belirtti. Kullanıcılar, Facebook uygulamasında profil adının altında yer alan Daha Fazla seçeneğine tıklayarak Profil Ayarları menüsüne erişebilir. Ukrayna’da bulunan kullanıcılar, menünün aşağısında yer alan güvenlik seçenekleri arasında Profili Kilitle butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirebilir. Bu noktadan sonra ziyaretçiler, gönderilen içeriği yalnızca arkadaşlarının görüntüleyebileceğini bildiren bir uyarı görecek.

3357042-810x458.jpg

Nathaniel Gleicher yaptığı açıklamada, "Artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde platformumuzda reklam yayınlamasını veya para kazanmasını yasaklıyoruz. Ayrıca ek Rus devlet medyasına etiketler uygulamaya devam ediyoruz. Bu değişiklikler halihazırda uygulanmaya başlandı ve hafta sonuna kadar devam edecek. Ukrayna'daki durumu yakından izliyoruz ve platformumuzdaki insanları korumak için attığımız adımları paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

zserjzxl-400x400.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.