Facebook’tan silahlanma karşıtı güncelleme!

Facebook’tan silahlanma karşıtı güncelleme!

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, reklam politikaları ile her zaman gündemde olmayı başardı.

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, reklam politikaları ile her zaman gündemde olmayı başardı. Facebook şimdi de uyguladığı reklam politikalarınabir yenisini ekliyor. Bugüne kadar kullanıcılarına gösterdiği silah reklamlarınıengelleyeceğini açıklayan Facebook, bireysel silahlanmayı desteklemediğiniaçıkladı.

Özellikle bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan ABD‘de, silah düzenlemeleri ve reformları oldukça sık tartışılan bir konu. ABD merkezli Facebook, silahlanma tartışmaları sürerken devrim gibi bir karar aldı. Sosyal medya devi, silah içerikli reklamları bundan sonra barındırmayacağınıaçıkladı. Bu açıklamayla beraber silah içerikli satış yapan reklam verenler artık Facebook’a bu tarz içerikleri koyamayacak.

Geçtiğimiz gün Facebook tarafından yapılan açıklamada, doğrudan silah satışını destekleyen reklamların tamamen yasaklandığı ancak silah kılıfı ve silah kemerleri gibi çeşitli aksesurların ise sadece 18 yaşın üstündeki kullanıcılara gösterileceği ifade edildi. Son dönemlerdeki Florida ve Teksas‘ta gerçekleşen okul katliamlarından sonra böyle bir karar alan Facebook, silah satıcılarının bir anda hedefindeki şirket oldu.

Facebook silah reklamları için örneklerle açıklama yaptı!

Facebook yayınladığı yeni reklam politikasında hangi ürünlerin reklamına izin verilip verilmeyeceğini örneklerle açıkladı. Bu örneklere bakıldığında; tabancakılıfısapan ve tabanca boyası gibi ürünlerine reklamına izin verilirken, her türlü ateşli silah, bunların mühimmatları ve paintball silahlarına ait reklamlara izin verilmeyeceği görülüyor. Bakalım bu yeni reklam politikası ile Facebook, silah satışı yapan dünya devi firmalarını karşısına alacak mı?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.