Fantastik Film Festivali yapılacak

Fantastik Film Festivali yapılacak

Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin lansmanı, 9 Eylül tarihinde Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi.

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Yeşilçam Sineması, Beyoğlu Fitaş ve Kadıköy olmak üzere İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirilecek.

Lansmanın açılış konuşmasını festival direktörü Filiz Dağ “Ülkemizde bu alanda, Cumhuriyet tarihinin bilim kurgu ve fantastik dalındaki tarihinin yazılmasına hepimiz tanık oluyoruz.” diye konuştu. Bilim ve sanat alanında pek çok önemli ismin önce hayal ettiğini ve ardından bunları gerçek kılarak izler bıraktıklarını söyleyen Filiz Dağ, bu mirası devralarak böyle bir festival düzenlemekten dolayı gurur duyduğunu belirtti. Dağ, sözlerini “Gelecek göklerde, gelecek bilim ve sanatta” diye konuştu.

Festivalin sanat yönetmeni Kerem Akça, lansmanda yaptığı konuşmada Ulusal Uzun Metraj Seçkisinde 10’u yarışmada, 2’si yarışma dışı olmak üzere 12 eserin gösterileceğini; Uluslararası Yarışmada ise 12 filmin yarışacağını açıkladı. Türkiye’den Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin, kapanış filmi olmasıyla da dünya çapında fantastik anlamda bir köprü kurulacağını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.