Fatih Terim'in zafer planı!

Fatih Terim'in zafer planı!

Fatih Terim, Başakşehir’i hücum silahıyla vurmaya hazırlanıyor. Belhanda’yı Gomis’e yakın oynatacak olan Terim, takımının önde baskıyla, Başakşehir’in topa sahip olmasını engellemesini ve rakibi bunaltarak sonuca gitmesini istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, Başakşehir'i konuk edecek. Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Galatasaray, 57 puanda, Başakşehir ve Beşiktaş'ın iki puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Sarı kırmızılılar bu maçı kazandığı takdirde tekrar liderlik koltuğuna oturacak.

Haftaya 59 puanla lider giren Medipol Başakşehir, zirve mücadelesi veren takımlardan Beşiktaş'ın 29. hafta maçında Teleset Mobilya Akhisarspor'u yenip aynı puana ulaşarak averajla zirveye çıkmasıyla Galatasaray maçı öncesinde 2. sırada bulunuyor.  

Son üç maçını kazanan turuncu-lacivertliler, 57 puanlı Galatasaray'ın 2 puan önünde deplasman maçına çıkacak. Medipol Başakşehir, Galatasaray karşısında mağlup olmaması durumunda bu haftayı da lider kapatacak. 

İki takım arasında sezonun ilk yarısında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşma, turuncu-lacivertli ekibin 5-1'lik üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

Galatasaray'da sakat ve cezalılar

Galatasaray'da dizinden sakat olan Eray İşcan dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

Galatasaray'ın Başakşehir karşısında tam kadro yer alması bekleniyor.

Sarı kırmızılılarda cezalı isim bulunmazken, Serdar Aziz, Feghouli, Maicon ve Sinan Gümüş ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler Başakşehir maçında sarı kart görmesi durumunda Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Başakşehir'de eksikler

Medipol Başakşehir'de, sakatlığı süren İtalyan futbolcu Stefano Napoleoni, Galatasaray karşılaşmasında görev yapamayacak.

Turuncu-lacivertli ekipte, tedavisi süren Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'nun durumu ise maç gününde netlik kazanacak.

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın, Mossoro'nun yetişmemesi durumunda orta sahada Arda Turan'a forma vermesi bekleniyor.

3 futbolcu ceza sınırında

Başakşehir'de, Galatasaray karşılaşması öncesinde Emmanuel Adebayor, Junior Caiçara ve Mahmut Tekdemir sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu üç oyuncu, bu mücadelede kart görmeleri halinde, 30. haftadaki Kayserispor karşılaşmasında oynayamayacak.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray : Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis

Başakşehir:  Volkan, Caiçara, Epureanu, Attamah, Clichy, Visca, Mahmut, Emre, İrfan, Arda, Elia, Adebayor 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.