Fenerbahçe 'Oğuzhan Özyakup' arıyor!

Fenerbahçe 'Oğuzhan Özyakup' arıyor!

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Dick Advocaat, yönetimden çift yönlü oynayabilen ve 8.5 numara olarak tabir edilen bir orta saha oyuncusu istedi.

Fenerbahçe devre arası dönemi için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Teknik direktör Dick Advocaat, yönetimden bilhassa orta saha için takviye istedi.

Teknik heyetin yaptığı tespitlerde temel sıkıntının orta sahada yaşandığı belirtildi. Mehmet Topal-Souza-Alper Potuk’tan oluşan orta saha genel anlamda iyi performans sergilese de tempo ve hız anlamında bekleneni veremiyor.

Özellikle Mehmet Topal ve Souza gibi iki önemli kesicinin olduğu bölgede, hızlı çıkışlarda sıkıntı bulunuyor. Bu da takımın zaman kaybı yaşanmasına ve rakip savunmanın yerini almasına sebep oluyor. Rakibi baskı altına almaya çalışan sarı-lacivertliler bu nedenle Advocaat’ın istediği kadar çabuk ve hızlı şekilde hücuma çıkamıyor.

Bununla ilgili Hollandalı teknik adamın, yönetime verdiği raporda, takımın klasik bir 10 numaraya değil “8.5 numaraya” ihtiyacı olduğunu ifade ettiği bildirildi.

Klasik bir 8 numaradan farklı olarak savunma ve hücum arasındaki görevinin yanı sıra transfer edilmesi planan ismin; oyunu çabuk oynayan, hızlı çıkan, pas istasyonu görevini yapacak ve hücuma yaratıcılığı ile katkı sağlayacak bir oyuncu olması planlanıyor. Fenerbahçe de bu özelliklere yakın birçok isimle temas haline geçti.

Devre arası transfer döneminde, 8.5 numara özelliklerini taşıyan bir oyuncunun alınmasının teknik heyetin ikinci yarı planları için çok önemli olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.