Festival Özel Ödülü Onurlandırdı

Festival Özel Ödülü Onurlandırdı

Toplum Birliği Okulu olan Rıdvan Nafiz Edgüer İlköğretim Okulu öğrencileri kendi yaptıkları kuklalar ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazandı.

İzmir’de bu yıl 12. Kez düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri kapsamında, ilköğretim okulları arasında yapılan kukla oyunları festivaline katılan Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü Toplum Birliği Rıdvan Nafiz Edgüer ilköğretim okulu öğrencileri kendi yazdıkları Deniz Kızı Oyununun kukla gösterisi ile Jüri Özel Ödülünü aldı.

Hayal Kurmayı Öğrendiler

Bu yıl 10. kez yapılan yarışmada 22’si özel okul olmak üzere toplam 24 okul arasından jüri özel ödülünü alan öğrencilerin ilk kez böyle bir başarı elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kulüp Başkanı İzim Özcan, yaşadıkları bu deneyimin onlara hayal kurmayı öğrettiğini söyledi. Özcan, “Toplum Birliği Okulumuz olan çocuklarımıza daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyimi yaşamaları için festival kapsamında düzenlenen yarışmaya başvuruda bulunduk. Bu projeye hazırlık aşamasında öğretmenlerimize festival organizasyonu tarafından yaklaşık 1,5 ay süren kukla yapım atölyeleri kuruldu. Ardından öğretmenlerimiz bilgi ve deneyimlerini çocuklarımıza aktararak onlara kukla yapmayı öğrettiler. Kendi yaptıkları kuklalar ve yazdıkları Deniz Kızı Oyunu ile jüri önünde canlı performanslarını sergileyerek jüri özel ödülünü almaya hak kazandılar. Bu çalışma onların hayal etme becerilerini ortaya çıkaran onlara hayal kurmayı öğreten bir deneyim olduğu için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızı da kutluyorum ” şeklinde konuştu.

Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü yarışmanın ardından toplum birliği öğrencilerini 12. İzmir Uluslararası kukla günleri kapsamında düzenlenen gösterilere götürerek eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.