FESTİVAL’DE PİYANOLU GECE

FESTİVAL’DE PİYANOLU GECE

POLONYALI PİYANİST PAVEL KOWALSKİ DİNLEYENLERİNE CHOPİN RUHUNU YAŞATTI

 

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile konser veren piyanist Pavel Kowalski, üstün yeteneği, mükemmel tekniği, engin anlayış ve iletişim yeteneği ile dinleyenlerine unutulmaz bir piyano gecesi yaşattı.

Mozart, Beethoven, Paderewski ve Scriabin’in yanı sıra Chopin’in mazurka, noktürn ve polenezlerinden oluşan on iki bestesini de seslendiren Kowalski, Festival’de Chopin ruhunu canlandırdı. Konser sonunda dinmeyen alkışlara yine Chopin’in La bemol op 53 Poloneziyle teşekkür eden Kowalski, çağımızın en iyi piyanistlerinden biri olduğunu kanıtladı.

AASSM’de yapılan konseri, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Polonya Büyükelçisi Maviej Lang, İstanbul Başkonsolosu Andrzej Papierz ve İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı birlikte izledi.

31. Uluslararası İzmir Festivali, kısa bir bayram arasından sonra 29 Haziran 2017 Perşembe günü Çeşme Kalesi’nde yapılacak Gershwin Quartet & Giora Fiedman konseri ile devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.