"FETÖ İLE EVET DEDİĞİNİZ 2010 REFERANDUMUNU YENİDEN OYLAYALIM"

"FETÖ İLE EVET DEDİĞİNİZ 2010 REFERANDUMUNU YENİDEN OYLAYALIM"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN: “TEK ADAM YÖNETİMİNDE BAŞKAN, AÇIĞINI YAKALAYAN DÜŞMANIN KUKLASI OLUR, ÜLKEYİ BİLE SATAR”

Referandum çalışmaları kapsamında Ankara Etimesgut'ta temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı'nda gündemdeki gelişmelere dair bir de basın açıklaması yaptı.

Cankurtaran, tek adam yönetimlerinin iç ve dış düşmanlara karşı daha korumasız olduğunu belirterek, "Diyelim ki yabancı bir istihbarat, Başkan'ın bir açığını yakaladı ve 'Şu tavizi vermezsen bunları yayarız' dedi. O andan itibaren şantaja uğrayan başkan, düşmanın kuklası olur hatta ülkeyi bile satar. Oysa parlamenter sistemde güçler ayrılığı olduğundan biri hata yapsa da diğeri onu düzeltir" diye konuştu.

"FETÖ İLE EVET DEDİĞİNİZ 2010 REFERANDUMUNU YENİDEN OYLAYALIM"

Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım'a bir çağrıda bulunarak,  "Neymiş FETÖ'de hayır diyormuş o nedenle kendileri evet diyecekmiş. İyi de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen bu referandum için 'hayır' çağrısı yapmadı ama 2010 referandumunda sırf AKP'ye destek için 'Ölülerinizi bile mezardan kaldırın evet dedirtin' diye çağrı yapmıştı. Bu değişikliklerden sonra yargı bağımsızlığı bitmişti. Var mısınız FETÖ'nün desteği ile kazandığınız 2010 referandumunda alınan kararları yeniden oylatmaya" dedi. Cankurtaran'ın açıklamalarının tamamı ekteki dosyadadır. Saygılar, iyi çalışmalar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.