FETöcü İhbarıyla Darbe Karşıtlarını Polis İfadeye Çağırdı

FETöcü İhbarıyla Darbe Karşıtlarını Polis İfadeye Çağırdı

FETÖcüler ihbar edince darbe karşıtı gösteri yapan gençleri polis ifadeye çağırdı.

Fethullah Gülen'in terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapalanması'nın kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt ve yurtdışında düzenlenen protesto eylemlerinin birinde ilginç bir gelişme yaşandı. Belçika'nın Beringen isimli şehrinde darbe karşıtı gençler tarafından düzenlenen eylemin ardından polis eylemcileri ifade vermeye çağırdı.

İfadeye çağrılan Türkler'in FETÖcüler tarafından ihbar edildiği ve FETÖcüler'in halkı kışkırtmaya ve FETÖ kurumlarına zarar verildiği öne sürüldü. 

Facebook'ta yazdı ifadeye çağırıldı

İfade vermeye çağırılanlardan birinin yaptığı ifadeye göre darbe girişimi sosyal medya hesabından bir yorum yaptığı için karakola çağırıldığı belirten bir Türk; "Polis, ifadeye çağırdı. Gittiğimde benim yazımı  gösterdiler. Türkçeden Flamancaya çevrilmişti. Ama benim yazımda, ne Gülen  cemaatine, ne cemaatçilere, ne de Belçika'daki cemaatçilere bir tepki vardı" şeklinde konuştu.
 
FETÖcüler'den ölüm tehdidi

İfadeye çağırılan bir darbe karşıtı Türk ise darbe girişimi esnasında halkın tepki gösterdiğini ifade ederek "Birlik olduk, bir olduk. Bunu kaldıramayan FETÖ mensupları, onları boykot  ettiğimiz için her koldan saldırmaya başladı. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar.  Polise devamlı olarak ifade vermeye çağrılıyoruz" dedi.
 
Aynı vatandaş, boykot ettikleri FETÖcüler tarafından tehdit edildiğini öne sürerek "Esnaf 'Eğer boykotunuzdan dolayı iflas edersem veya dükkanıma bir taş  atılırsa burayı (Beringen kenti) kan gölüne çeviririm' diyor. Bunu da Belçika  polisinin yanında yapıyor. Birkaç genç polise 'Müdahale etmeyecek misiniz? Tehdit  ediyor' dedikleri zaman polis 'Türkçe konuşuyor, biz anlamıyoruz' diyorlar ve  müdahale etmiyorlar. Bu esnafın şikayet üzerine ben ifadeye çağrılıyorum." sözlerini kullandı:
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.