Fikri Işık'tan Flaş Rusya Açıklaması

Fikri Işık'tan Flaş Rusya Açıklaması

Bakan Işık, hava savunma sistemi için Rusya'yla görüştüklerini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı
İşte açıklamasından satır başları:

 
El Bab konusunda sadece Türkiye'nin değil  Amerika ve Rusya'nın da bazı düşünceleri var. Burada mümkün olduğu kadar konuyu  masada ve iletişim yoluyla götürmenin gayreti içerisindeyiz.
 
TSK'ya toplamda 30 bin 150 personelin alınacak. Toplam 24 uçak siparişi verilecek. F-4 yerine F-35 uçakları devreye girecek. 
Türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyaç var. Sadece Rusya ile görüşmüyoruz, diğer ülkelerle de irtibat halindeyiz. Bu ihtiyacın  giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bu tek boyutlu sürdürülmüyor. Sadece  Rusya ile S-400 için görüşmüyoruz, bunun dışında bu konuda elinde sistem olan  diğer ülkelerle de görüşmeler yapılıyor. 
 
Rusya'nın şu andaki tavrı olumlu. Bu  noktada ümit ederiz ki özellikle NATO üyesi ülkeler daha ciddi bir gayret  gösterirler ve NATO'yla uyumlu bir füze savunma sistemimiz olur ama biz hiçbir  zaman Rusya'nın bu teklifini de gözardı etmiyoruz. Bunun üzerinde de yoğun  şekilde çalışıyoruz. Nihai hedefimiz ise bu hava savunma sistemlerini, füze  savunma sistemlerini yerli olarak üretmek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.