Fizik tedavi ile yaşam kalitesi artıyor

Fizik tedavi ile yaşam kalitesi artıyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, kas iskelet sisteminde doğuştan var olan ya da sonradan gelişen hastalıklar üzerinde yoğunlaşan bir tıp alanı olmaktadır.

Hareket sistemindeki var olan aksamaların günlük yaşam aktiviteleri üzerindeki etkisine odaklanan bu alan, kişinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar içermektedir. 

Özel Ege Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün ilgilendiği hastalıklar ve bu hastalıkların tedavi yöntemleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. 

''Fiziksel tıbbın kökenleri eski çağlara dayanmaktadır''

Özel Ege Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu: ''Fiziksel tıbbın kökenleri çeşitli fiziksel ajanların faydalı etkilerinin fark edildiği çok eski çağlara kadar uzanmaktadır. Çok eski zamanlarda Çin, Hindistan ve eski Yunan'da egzersizlerin çeşitli hastalıklara olan etkisi biliniyordu. 18'inci yüzyıldan itibaren çeşitli elektrik akımlarının ağrı üzerine etkisi bulunarak kullanılmaya başlandı.

 

En büyük gelişme ise Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında çeşitli yaralanmalar sonrası yapılan rehabilitasyon programları ile oldu. Günümüzde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, kişinin fiziksel, ruhsal, toplumsal ve eğitsel durumunu en üst düzeye çıkaran süreç olarak tanımlanır. Rehabilitasyon, kalıcı sakatlıkların sonuçlarını en aza inidirmek için yapılan düzenli tedavi planlamasıdır. Rehabililtasyon, dinamik bir süreç olup olanaklarından klinik tıbbın tüm dalları geniş bir biçimde yararlanmaktadır. Kapsamlı bir reahabilitasyon kişinin bağımsızlığını arttıracak, hastanede kalış sürecini kasaltacak, yaşam kalitesini yükseltecek ve işe dönme olanağı sağlayacaktır'' diye konuştu. 

''Hastalarımızın yaşam kalitesini korumak bizim için önemli'

''Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olarak kişilerin yaşam kalitesini artırmak için önemli bir rol üstlenmekteyiz'' ifadesinde bulunan Özel Ege Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ceyhun Bıcılıoğlu: ''Hastalarımızın sağlıklarını koruyarak, olan hastalıklarını modern taknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavi etmek amacıyla yüksek standartlarda güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermekteyiz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü başta romatizmal hastalıklar ( Romatoid artrit, ankilozan spondilit)  olmak üzere, nörolojik hastalıklar sonrası rehabilitasyon ( felç, omurilikyaralanması, fıtık tedavileri, multipl skleroz, serebral palsi) ve her türlü kas ve iskelet sistemi hastalıklarının (Kireçlenmeler, tendon-kas problemleri) tanı ve tedavileri ile uğraşır.

''Hastanemizde FTR için gerekli tüm ekipmanlar bulunmaktadır'' 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) ayrı bir uzmanlık dalıdır. Diğer uzmanlık dalları ile beraber çalışabilir. FTR uzman doktorları hastayı değerlendirir, klinik tanıyı koyar, rehabilitasyon tedavisini ve reçetelerini düzenler. Özel Ege Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümümüzde tüm bu hastalıklar için gerekli ekipman ve çalışmalarımız bulunmaktadır. Nörolojik ve ortopedik rehabilitasyon, TENS, enterferansiyel akım, ultroson, whirlpool fonksiyonu ve gözetim altında rehabilitasyon ve egzersiz programları yapılmaktadır. En jeksiyon tedavileri (eklem içi enjeksiyon, PRP, kuru iğneleme) ve uygun maniplesyon tedavileri uygulanmaktadır. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.