Flaş... CHP'li milletvekilleri açlık grevine başladı

Flaş... CHP'li milletvekilleri açlık grevine başladı

Sıcak gelişme...

CHP’li 4 vekil bugün KHK ile işlerinden atılan öğretmen Semih Özakça ve akademisyen Nuriye Gülmen için açlık grevine başladı.

İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis'te 24 saatlik açlık grevine başladı. Sarıbal, Şeker, Kara ve Tüm, Gülmen ile Özakça’nın durumuna dikkat çekmek için 24 saatlik açlık grevi yapacaklarını açıkladı. Vekiller, Meclis kulisinde devam ettikleri açlık grevlerine yarın sabahtan itibaren yine sürdürecekleri belirtti.

page_chpli-4-vekil-mecliste-aclik-grevine-basladi_747636941jpg.jpg

Olağanüstü hâl (OHAL) sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlerinden atılan öğretmen Özakça ve akademisyen Gülmen, 63 gündür açlık grevindeydi. 

Ankara Tabip Odası, İşe iadeleri talebiyle 63 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sağlık durumlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Açıklama yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumundaki bozulmaların Wernicke-Korsakoff Sendromunun öncü belirtileri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve tabip Ali Şeker de hükümetin haksız işten atılmaları durdurmak ve göreve iadeler için derhal adım atması gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.