Flaş Haber! CHP ile saadet zinciri kurdu

Flaş Haber! CHP ile saadet zinciri kurdu

Danışmanlık hizmeti adı altında CHP’li belediyelerden 4 yılda 1 milyar lira toplayan FETÖ imamı Erkan Karaarslan’ın adeta saadet zinciri kurduğu ortaya çıktı....

Danışmanlık hizmeti adı altında CHP'li belediyelerden 4 yılda 1 milyar lira toplayan FETÖ imamı Erkan Karaarslan'ın, adeta saadet zinciri kurduğu ortaya çıktı. 2011'de Maliye Bakanlığı'ndan 2011 yılında istifa eden muhasebat kontrolörü olarak görev yaptığı Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Karaarslan 50 bin TL sermayeyle Mersin ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri'nde şirketler kurup, ihale şartnameleri hazırlayacak duruma geldi. Karaarslan eşi, kayınbiraderi ve bacanağının üzerine kurduğu şirketlerle CHP'li belediyelere ihalesiz yüzlerce iş yaptı. Karaarslan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da CHP'li belediyelerle kirli işbirlikleri yapmaya devam etti. Darbe girişiminden 3 gün sonra CHP'li Avcılar Belediyesi'nden 2 milyon 750 bin, 13 gün sonra da Sarıyer Belediyesi'nden 813 bin TL'lik ihaleler aldığı tespit edildi. Ağustos'ta FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Karaarslan'ın ihale aldığı belediyelere müfettiş incelemesi başlatıldı.

104 CHP'Lİ BELEDİYEYL E İŞBİRLİĞİ
Karaarslan'ın kendisi, eşi ve kayınbiraderi üzerine 8 şirketi var. Karaarslan, rekabet oluştuğu görüntüsünü vermek için bazı ihalelere de eşi ve kayınbiraderinin üzerine olan bu şirketlerle girdi. Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettikten hemen sonra CHP'li belediyelerden ihale almaya devam eden Karaarslan'ın Türkiye genelinde 104 CHP'li belediyeyle iş yaptığı belirlendi. Yapılan ihalelere tek başına giren Karaarslan'a 'adrese teslim' paralar aktarıldı. CHP'li İzmir, Aydın, Çanakkale Belediyelirinin yanı sıra İstanbul'da Sarıyer, Beylikdüzü, Adalar, Avcılar, Bakırköy ve Silivri Belediyelerine giden müfettişler, başta belediye başkanları olmak üzere ihalede imzaları ve sorumlulukları bulunan kişilerin bilgilerine başvurdu. Karaaslan'ın bu dört belediyeden 8 milyonluk ihale aldığı öğrenildi. İhalelerin büyük çoğunluğuna Karaarslan'ın şirketinin tek başına katıldığı tespit edildi.

REFERANSI ÖZEL KALEM
FETÖ'nün belediye imamı Karaarslan'ın CHP'li belediyeler için referansının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Tuncay Ceylan olduğu belirlendi. Karaarslan'ın Ceylan ve CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile aynı karede olduğu fotoğraflar da ele geçirildi.

3 GÜNLÜK EĞİTİME 150 BİN TL KESTİ
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan TBMM'den emekli bürokratlardan Haldun Haşmet Aysan, ihalelerle ilgili soruşturma açılmasını talep etti. Yaklaşık 500 sayfalık belge ve bilgiyi savcılığa sunan Aysan SABAH'a "Karaarslan belediyelere önce eğitim danışmanı diye giriyor. Maliye kökenli olduğu için bürokrasinin dikkatini çekiyor. Birçok belediyenin ihale, harcama birimlerine kendi arkadaşlarını, ekiplerini yerleştirmiş. Mersin, Aydın bunların başında geliyor. Bu belediyelerde yapılan tüm kaynak transferlerini yönetiyor. Karısı, bacanağı, kayınbiraderi üzerine kurulu şirketleri var. Kendi kurduğu şirketler belediyeye teklifler veriyor. Karaarslan'ın aldığı ihalelerin boyutunu tespit etmek ancak müfettiş marifetiyle ortaya çıkarılabilir. 3 günlük eğitim için 150 bin lira ödeyen belediyeler var" diye konuştu.

5 YILDA 101 BELEDİYEDEN İŞ ALDI
BEKAD, Yeküd, E-Yöntem, ADEO Girişim, Vadi Yazılım, Glokal, Kamusis ve Vizyon Yayıncılık adı altında danışmanlık şirketleri olan Karaarslan, 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanmıştı. FETÖ'nün 'Yerel yönetimler imamı' olarak gösterilen Karaaslan'ın bugüne kadar 101 belediyeden iş aldığı, belediyelere de 70'in üzerinde şirket kurduğu tespit edilmişti. Söz konusu ihalelerin araştırılması için AK Partili meclis üyeleri bir önerge verdi. Ancak önerge CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.