Flaş! İstanbul'da Askeri Alana Yakın Bölgede Patlama

Flaş! İstanbul'da Askeri Alana Yakın Bölgede Patlama

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İstanbul Sancaktepe'de Samandıra kışlasına yakın bir bölgede bomba yüklü bir araçta patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada 5'i asker 3'ü sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

Patlama, askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında bir araçta meydana geldi. Aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi.

Bu arada patlama çevrede paniğe yol açtı. Çevre sakinleri gürültüyle birlikte dışarı fırladı. Bölgede toplananlar güvenlik şeridinin dışında tutuluyor.

Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bir benzin istasyonunun bulunduğu ve faciadan kıl payı dönüldüğü belirtiliyor.

Patlamanın zamanlamasının ise askeri personelin çıkış saatine denk geldiği belirtiliyor.

Dünya flaş olarak duydu

Uluslararası haber ajansları, İstanbul'daki patlamayı dünyaya flaş olarak duyurdu.

Amerikan Associated Press (AP) ajansı, askeri personel taşıyan aracın yanında gerçekleşen patlamada dört yaralı olduğunu bildirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters ise, 'acil' koduyla duyurduğu haberinde Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da askeri binanın yakınında gerçekleşen patlamada beş kişinin yaralandığını aktardı. Reuters haberinde, son bir yıl içerisinde IŞİD'in İstanbul'da turistleri hedef alan iki intihar saldırısını ve PKK'nın Ankara'da bombalı araçlarla yaptığı iki saldırıyı hatırlattı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN PATLAMA AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Samandıra'daki patlamada 5'i asker 8 kişinin yaralandığını bildirdi. Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmali Hakkı Tunaboylu Kışlasının askeri personelini taşıyan servis aracı saat 16.45 sıralarında çıkış yaptıktan sonra, park edilmiş bir araçta patlama meydana geldiğini belirtti. Olayda 5'i asker, 3'ü sivil 8 kişinin yaralandığını aktaran Şahin, "Sivillerden bir kadın personelimizin durumu ciddi. Diğer yaralıların hayati tehlikesi söz konusu değil, ayakta tedavi ediliyorlar" dedi. Vali Şahin, uzman ekiplerin konuyla ilgili çalışmasının sürdüğünü kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.