Flaş... Semih Özakça'ya tahliye kararı

Flaş... Semih Özakça'ya tahliye kararı

Özakça'ya tahliye, Gülmen'in tutukluluğuna devam kararı

226 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü.

Duruşmaya 4 gün kala 16 Ekim’de savcılık kararıyla Gülmen'in ifadesi alınmak istenmiş ancak Gülmen savcıya ifade vermeyi reddederek tahliyesini talep etmişti.

Gülmen’in götürülmediği ikinci duruşmaya sadece Semih Özakça katılmış, savunmasında “Savunma yapması gereken, ufak bir açıklama bile yapmadan koltuklarında oturan AKP iktidarıdır” diyerek işlerine geri dönene kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamıştı. Özakça, sözlerini “Verin kararınızı perde kapansın” diyerek sonlandırmıştı.

Sincan Cezaevi kampüsünde görülen duruşmada Semih Özakça, elektronik kelepçe şartıyla tahliye edildi. Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğuna devam kararı verildi!

Mahkeme Semih Özakça'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Nuriye’nin gelecek sefer mahkemede hazır edilmesine karar verildi. Diğer duruşma tarihi konusunda avukatlar ile mahkeme arasında anlaşmazlık yaşandı. Davanın diğer duruşması için 24 Kasım tarihi belirlendi, avukatlar kasım ayına 'Nuriye ölür diyerek' itiraz etti. Semih üzgün bir şekilde tekerlekli sandalye ile duruşma salonundan çıkarıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.