Flaş! Ümraniye Saldırganları Yakalandı

Flaş! Ümraniye Saldırganları Yakalandı

CHP'li Yarkadaş, polisin iki kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Ümraniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Bürosu, iki saldırganı gözaltına aldı" dedi.
Ümraniye'de HAYIR içerikli broşür dağıtan HAZİRAN Hareketi üyelerine bıçakla saldıran iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

ÖĞLEN SAATLERİNDE YAKALANDILAR
Şüphelilerin gözaltına alındığını duyuran TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş şunu söyledi:
"Dün saldırıya uğrayan Haziran Hareketi Üyesi Devrim Boran'a saldıran iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri saat 12.15, diğeri ise saat 13.00'te yakalandı. Ümraniye Asayiş Büro ekipleri, kamera görüntüleri ve ifadelerden yola çıkarak başarılı bir operasyona imza attı. Hızlı davrandı ve sokakları eşkıyalara bırakmayacaklarını gösterdiler.
Asayiş Büro, böylece dün resmî polislerin, yapılan ihbar karşısında harekete geçmemesinin eksiğini de kapattı. Saldırı olacağı ihbarına rağmen buna duyarsız kalan ve olay yerinden uzaklaşan iki resmî polisin tavrını TBMM'ye taşıyacak ve bunun nedenini de soracağız."

POLİSE SÖYLEMİŞLER
Devrim Boran ve arkadaşlarının saldırı öncesi tehlikeyi sezip bölgedeki polislere bilgi verdiklerini de aktaran Yarkadaş, "Resmî polisler şikayeti değerlendirmemişler... Olayı ciddiye alsalar bu acı ve gerilim yaşanmazdı" dedi.

OLAYI ANLATTI
Bıçaklanan Devrim Baran ise CHP'li Yarkadaş aracılığıyla kamuoyuna şu mesajı verdi:
"Ümraniye Çarşı'da saat 16.00 sularında üzerinde HAYIR yazan broşürleri dağıtıyorduk. 4-5 kişilik bir grup bize saldırdı. Beni bıçakladılar. Üç dikiş atıldı. Şu an iyiyim. Ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka HAYIR kazanacak."
Öte yandan Devrim Boran'ın ailesi de saldırıya rağmen HAYIR oyu vereceklerin yılmayacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.