Foça, 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Foça, 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Foça’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ilk bölümü büyük coşkuya sahne oldu…

Foça’da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı’na tüm okullar adına Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu.

Kutlama programına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreni sonrasında, Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’nda kutlamaya geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Foça Ortaokulları Öğrenci Meclis Başkan Yardımcısı Nil Duyar, günün anlamı ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bedia Midilli İlkokulu öğrencileri, müzikli gösterisini sundu. Şiirler okundu. Reha Necla Midilli İlkokulu öğrencileri Trakya yöresi halk oyunlarını, Necla Midilli Merkez Ortaokulu halk oyunu ve Reha Midilli İlkokulu öğrencileri Zeybek oyunu sergiledi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıldönümü nedeniyle; resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İzmir Zeybek gösterisini sundu. Foça 2. Uluslararası Çocuk Şenliği için yurtdışından katılan Gürcistan topluluğu gösterisini sundu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıldönümü için yayınladığı mesajında; ‘‘23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve egemenlik, kayıtsız şartsız milletin olmuştur. 23 Nisan 1921'de çıkartılan kanun ile Türkiye’nin ilk ulusal bayramı olmuştur. TBMM’nin açılışının ve egemenliğin halka geçişinin kutlanmasıdır 23 Nisan. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Egemenlik ruhunu çocuklara aktaran 23 Nisan’ı kutlar, bu bayramı çocuklara armağan eden Ulu Önderimiz Ata’mızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz’’ dedi.

Kutlamalar gün boyu sürecek

23 Nisan kutlamalarının ikinci bölümünde; Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş’ın katılacağı Söyleşi ve İmza Günü etkinliği gerçekleştirilecek. Foça Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte; Hüseyin Yurttaş, ‘Önderimiz Atatürk’ isimli kitabını imzalayacak. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki etkinlik, Saat:16.00’da başlayacak.

Dört ülkeden gelen Çocuklar gala gösterilerini sahneleyecek

Foça 2. Uluslararası Çocuk Şenliği’nin Gala gösterileri, Saat 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda sahnelenecek. Gösteriler öncesinde, Kavala Kafe önünde Saat: 18.30’da başlayacak olan kortej yürüyüşüne; Ukrayna, Gürcistan, Karadağ ve Makedonya’dan gelen 107 misafir öğrenci ile Foçalı öğrenciler katılacak. Foça Demokrasi Meydanı’na ulaşacak kortej yürüyüşünün ardından konuk öğrenciler ve Foça’daki öğrenciler, Gala gösterilerini sunacak. ​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.