Foça Kaymakamı Türköz: Yurdumun en büyük bayramı bugündür

Foça Kaymakamı Türköz: Yurdumun en büyük bayramı bugündür

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça'da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı ve jandarma Komando Okulunda düzenlenen iki ayrı törende çocukların coşkusuna yüzlerce vatandaş da katıldı.

Foça’daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, daire ve şube müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda Foçalı törende yer aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmi tören sona erdi. Resmi törenin tamamlanmasını müteakiben Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kadınlar Birliği çelenkleri de anıta konuldu.

Kutlama programının ikinci bölümü Foça Jandarma Komando Okulu’nda gerçekleştirildi. Prortokol ve yüzlerce Foçalının coşkuyla izlediği programda Foça Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü birer konuşma yaptılar.

12.jpg

23 NİSAN ÇOCUKLARA VERİLMİŞ EN GÜZEL HEDİYEDİR

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar; konuşmasında, çocukların bugünlerin umudu yarınların güvencesi olan çocukları, geleceğe hazırlamanın herkesin insanlık görevi olduğuna vurgu yaptı. Yüksel Akar; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bağımsızlığımızın, milli iradenin ve demokrasinin öncüsü olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verilmiş en güzel hediyedir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız sevginin, saygının, hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin temsilcileri olarak bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir. “ dedi.

1-2.jpg

ULUS MEYDANI BİR ULUSUN YENİDEN ULUS OLUŞUNA ŞAHİTLİK ETTİ

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ise “Tarihe sığmayan şanlar Türk’ündür. Yurdumun en büyük bayramı bu gündür” dizeleriyle başladığı konuşmasında TBMM’nin açılışının 103 yılına ulaşmasının mıtluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mehmet Türköz;” 1920 yılının 23 Nisan günü. Saat 13.45. Günlerden Cuma. Meclisin önündeki kalabalık gelecek müjdeli haberi bekliyor. Günlerdir adı konulan, ama konuşulmayan egemenliğin, Türkiye Cumhuriyetinin ayak sesleri geliyor içeriden. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek tek beden, tek yürek oluyor. Anafartaların, 19 Mayıs’ın, Sivas’ın, Erzurum’un heybetiyle, kendinden emin, gururlu, inançlı Mustafa Kemal çıkıyor salondan, alkışlarla. Ulus Meydanı bir milletin yeniden ulus oluşuna şahit oluyor. Her ulusun tarihinde etkisini asırlarca sürdürecek dönüm noktaları vardır. Bizimde şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası ve kazanımlarından biri olan TBMM’nin açılışının 103.yılını kutlamanın onuru ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. “dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunmasıyla devam eden kutlama programı ilçe okullarından öğrencilerin hazırladığı şiirler, danslar ve halk oyunları gösterileriyle tamamlandı.

Törenler dolayısıyla Jandarma Komando Okuluna iki büyük Türk bayrağının arasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eğtim kulelerinden birine ise Atatürk’ün askeri tören kıyafetli bir fotoğrafı asıldı. Binaya Atatürk fotoğrafının asılmaması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

img-2362.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.