Foça Kent Konseyi Genel Kurul ile döneme veda etti

Foça Kent Konseyi Genel Kurul ile döneme veda etti

İzmir’in Foça ilçesinde 2011 yılında kurulan ve faaliyetlerini 13 yıl boyunca aralıksız sürdüren Kent Konseyi, dönemin son Genel Kurulu’nu 26 Şubat Pazartesi günü yaptı.

Yılın ilk ama dönemin son toplantısı özelliğini taşıyan Genel Kurul’da Başkan ve Yürütme Kurulu 31 Mart seçimlerinden sonra ilk üç ay içinde yeni yöneticilerini seçmek üzere veda etti.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan olağan Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Gündemine; kuruluşundan beri konseyin Genel Sekreterliğini yürüten Göksel Acar’ın sunumu ve Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer’in konuşmasıyla başladı.

orhan-gurer-1.jpg

Göksel Acar Foça Kent Konseyi’nin kenti yönetmeye değil, yönetenleri doğru işler yapmak için yönlendirmeye talip olduğunu, bu prensip doğrultusunda gerek genel kurulun gerekse görev yapan çalışma meclislerinin 13 yılda çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

saygi-durusu.jpg

Orhan Gürer ise ilginç bir tesadüf olarak toplantının 2024 yılının ilk ama faaliyet döneminin son toplantısı olduğuna vurgu yaparak veda etti. Orhan Gürer; “Yerel seçimlerden sonra 3 ay içinde seçimli genel kurul yapacağız. O anlamda bu toplantı dönemin son toplantısıdır. Çalışmalarımıza katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hoşça kalın” dedi.

Orhan Gürer’in konuşmasının ardından Kent Konseyi’nin kurulduğu 2011 yılından beri yapılan faaliyetlerle ilgili görsellerden oluşan sunum izlendi. Görsellerde yer alan ama artık hayatta olmayanlar rahmetle, yaşayanlar saygı ve hizmetleri için teşekkürle anıldı.

Sunumun ardından önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel ve çalışma meclisleri başkanları birer konuşma yaptı. Son bölümde bazı genel kurul üyelerinin anı, katkı ve temennilerine yer verildi.

uye-konusma.jpg

Toplantı; Genel Sekreter Göksel Acar’ın, 5 yıl boyunca divan üyeliğini sürdüren Esen Çeşmeci ve Nur Gündüz, Kent Konseyi Başkan Orhan Gürer, çalışma meclisi başkanları ve genel kurul üyelerine teşekkür ve ardından veda konuşmasıyla, alkışlar arasında sona erdi.

toplu-fotograf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum