Foça Kent Konseyi genel kurul toplantısı yapıldı

Foça Kent Konseyi genel kurul toplantısı yapıldı

Foça Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında kentin sorunlarını masaya yatırdı.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’un ilk bölümüne Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de katıldı. Açılışta konuşan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz “Kent Konseylerinin tavsiyeleri çok önemlidir. Onları yapmak için ilgili yerel yöneticiler kendi kanuni görevleri doğrultusunda ellerinden gelen çabayı sarf ederler. Burada da gerek kaymakamlığımız, gerek belediyemiz, gerek kurum amirlerimiz olarak, konuşulan sorunlar konusunda gerekli çabayı sarf edip inşallah çözümü için gereğini yapacağız” dedi.

kent-konseyi-yonetim.jpg

Gündem konuları arasında yer alan domuz ve sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmaları Foça Belediyesi Veteriner Hekim’i Tamer Karakaya anlatarak gelen soruları yanıtladı. Söz alan bazı katılımcılar domuz popülasyonunun azaltılması için eskiden olduğu gibi sürek avı yapılmasını, askeri bölge içinde tel örgüyle çevrilmiş sınırlı bir besleme bölgesi oluşturulması önerilerinde bulundular.

KARAVANCILAR BÖLGEYİ DE DENİZİ DE KİRLETİYOR

Özellikle ilçenin İngiliz ve Kumburnu mevkilerinde yasak olmasına rağmen yoğunlaşan, kimileri 4 ay süren çadır ve kamp konaklamalarının kenti ve denizi kirlettiği konularında görüşler ortaya kondu. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin burada konaklayan bazı kişilerin karavanlarını özellikle kaçak deniz patlıcanı ve ahtapot avcılığı için kullandıklarını bu durumun acil olarak önlenmesi gerektiğini söyledi.

unal-sermet.jpg

Trafik düzenlemelerini olmayışı ve otopark sorununun kenti özellikle yaz aylarında yaşanmaz hale getirdiğine dikkat çeken vatandaşlar çöp konteynerlerinin şehri kirleten bir unsur olmaktan çıkarılmasını talep ettiler.

Foça Bağarası Zeytin ve Zeytiyağı Kooperatifi Başkanı Ercan Yüksektepe ise tarımsal alanlarda kuraklığa vurgu yaparak Yenifoça’da ki arıtma tesisinden denize akıtılan saniyede 200 litre kullanılabilir suyun tarımsal sulamaya kazandırılmasının acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ercan Yüksektepe "Bu suyu dağdan aşırıp Bağarası ovasına doğru aktarmak lazım. Mart ayından bu yana yağmur yok. İzmir'in en kurak ilçesi Foça. Böyle giderse seneye Mısır dikilmeyecek. Mısır dikilmezse süt üretimi verimli olmaz. Bunun önüne geçmek lazım" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.