Foça'da Basketbol Hamlesi

Foça'da Basketbol Hamlesi

Foça Basketbol altyapısında Foça Belediyesi ve Ekiz Yumurta Foça Basketbol tarafından bir model oluşturuldu. 

Bu sene Foça'da U11-U12 ve U13 kategorilerinde kız ve erkek olarak 100 ün üstünde altyapı basketbol oyuncusuna antrenman verilmeye başlandı. Bu oyuncuların 68'i lisanslı olarak Takımlarda , diğerler ide spor okulunda eğitimlerine devam ediyor.
 
İzmir'de şu anda A takım oyuncuları da dahil olmak üzere toplam 540 kadın basketbol oyuncu bulunuyor. Bu 540 oyuncu içinde yaşları 9 ila 16 arasında değişen Foça'nın 42 Lisanslı kızı da bulunuyor. 540 lisanslı oyuncu içinde 42 Foçalı kızı görmek Foçalılar için bir gurur kaynağı oldu.
 
Bu model bir sosyal sorumluluk projesi olarak oluşturuldu ve Foça Belediyesi ve Ekiz Yumurta modele bir sosyal sorumluk projesi olarak bakıyorlar. Spor Okulları ve Altyapı takımlarında ki oyunculardan hiç bir ücret alınmıyor. Foça'nın tüm köy ve mahallelerinde ki okullardan seçilerek takımlara monte edilen oyuncular Foça Merkez , Bağarası , Yenibağarası , Gerenköy , Kozbeyli ve Yeni Foça'dan servisle salonlara taşınarak , antrenman sonunda tekrar servisle evlerine bırakılıyorlar. Takım antrenmanları geçen sene Foça Belediyesi tarafından yenilenen ve her türlü Basketbol lig maçı oynanabilecek standartlarda olan Bağarası çok amaçlı kapalı spor salonunda Üst seviye Lisanslı Antrenörler tarafından yapılıyor. Foça Belediyesi Erkek ve Ekiz Yumurta Kız takımları bu sene İzmir altyapı liglerinde Türkiye Şampiyonalarına gitmek için mücadele edecekler.
Öğrenci velileri yaptığı açıklamada “ Foça'ya ve Foça'nın çocuklarına yapılan bu büyük hizmeti kimsenin göz ardı etmemesi ve takdir etmesi gerekiyor. Bu konuda bizler  Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ'a ve Ekiz Yumurta Foça Basketbol SK. Başkanım Hamdi Ekiz'e teşekkür ediyoruz.” dediler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.